Iohannis l-a desemnat premier pe Orban, a treia oară: votul va fi mâine, după audieri video, în premieră pentru România

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcția de premier. Votul urmează să fie dat mâine, printr-o procedură specială.

„Având în vedere situația specială am decis și am făcut aceste consultări sub formă de teleconferință. Am discutat cu tote partidele și pot să trag câteva concluzii. Prima, toate discuțiile au fost foarte bune, foarte constructive.

Toate abordările au fost consistente, mature și constructive. Toată lumea a înțeles că suntem într-o situație de criză în care nu e loc de răfuieli politice, e nevoie de soluții și asta foarte urgent. În cadrul acestor consultări am primit o singură propunere.

Avem în momentul de față un guvern în funcțiune. Guvernul Ludovic Orban care a lucrat foarte serios și foarte bine indiferent dacă a fost cu puteri depline sau interimar. Am luat împreună măsurile cele mai potrivite la timpul potrivit. Avem cazuri puține în România și ne dorim să .

Este de neimaginat să schimbăm totul peste noapte fiindcă atunci nimic n-ar mai funcționa.

Așadar, singura opțiune pe care am primit-o este Ludovic Orban și l-am desemnat pentru poziția de premier.

Am promisiuni că se vor implica în Parlament pentru a trece în foarte scurt timp posibil deja mâine, să avem votul de învestire al Guvernului Orban, un vot care se va da în condiții speciale. Mă aștept de la toate partidele să fie parte a acestui efort comun, în așa fel încât să ne concentrăm pe combaterea coronaviruslui.” a declarat Klaus Iohannis.

PSD anunță că votează guvernul cu aceleași premier PNL

Marcel Ciolacu și-a anunțat printr-un mesaj colegii din PSD că mâine va fi dat votul pentru un nou guvern, urmând ca președintele Klaus Iohannis să îl propună premier tot pe Ludovic Orban. Conform mesajului obținut de Digi24, Ciolacu le transmite parlamentarilor PSD să voteze Guvernul Orban 2 și avertizează că de săptămâna viitoare este posibil ca activitatea Parlamentului să fie suspendată.

„Stimați colegi, este absolut necesar ca mâine să învestim un Guvern cu puteri depline, având în vedere că Parlamentul probabil își va suspenda activitatea în scurt timp. Vă rog să fiți mâine de dimineata în București și să participați la ședință. Vă asigurăm că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a fi protejați. Vom intra pe rând în sală, în grupuri mici și nu înainte de a face cu toții testul COVID-19. Să fim responsabili și să ne gândim că în aceste momente grele pentru țară punem mai presus de noi sănătatea și siguranța oamenilor”, le-a transmis Ciolacu colegilor din partid.

Citește și Sala de plen din Parlament este dezinfectată după ce un deputat și un senator au fost confirmați cu coronavirus

Procedură excepțională: fiecare parlamentar testat și echipat, vot într-o sală dezinfectată

Fiind o situație excepțională, conducerea Parlamentului a stabilit deja o procedură, care urmează să fie aprobată în ședința de la ora 17: Ședința Birourilor Permanente Reunite va fi la ora 17.00, iar unii parlamentari vor fi prezenți prin telefon.

De mâine dimineață, într-o singură sală, cu membri de la toate partidele (în funcție de comisie vor mai intra și alții) vor fi audiați miniștrii; iar cei aflați în carantină vor fi audiați prin sistemul video.

Vezi pe cine a băgat PNL în izolare din cauza senatarorului iresponsabil.

Votul de învestitură se va da într-o sală dezinfectată, unde va intra unul câte unul și va vota. Toată lumea va purta echipament de protecție și va fi testată.

De asemenea, presa nu va avea acces, susțin surse parlamentare. site news

Lasă un răspuns