Iohannis întoarce încă o lege inițiată de USR, supărare maximă

Președintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului reexaminarea legii propuse de deputata USR Lavinia Cosma. Potrivit legii, consumul de etnobotanice devenea infracțiune pedepsită cu amenda sau cu pușcăria de până la 2 ani. Potrivit lui Iohannis, soluția legislativă propusă vine în contradicție cu Strategia Națională Antidrog 2013 – 2020. Deasemenea, contrizice și soluțiile propuse de forurile internaționale din domeniu.

Vezi cum USR l-a făcut populist și iresponsabil pe Iohannis după ce a promulgat dublarea alocațiilor.

Potrivit proiectului USR, pedepsele cu închisoarea pentru deținerea sau vânzarea drogurilor sunt majorate cu până la 10 ani. Legea în vigoare prevede pedepse cu închisoarea până la șapte ani. De asemenea, incriminată este și „deținerea de substanțe psihoactive, fără drept, în scop de consum propriu”. Pentru această faptă, pedeapsa ajunge până la doi ani de închisoare.

Vezi și cel mai dur atac al USR la Iohannis, în toamna anului trecut, înainte de prezidențiale.

Este a doua lege inițiată de USR și întoarsă de președinte în ultimele zile. Asta a generat supărarea liderilor acestui partid. Claudiu Năsui i-a reproșat președintelui că a cerut reexaminarea unui proiect de lege pe care deputatul USR l-a inițiat și care ar fi ușurat înființarea de firme noi. Astfel, proiectul prevede eliminarea interdicției ca o singură persoană să fie asociat unic la mai mult de o firmă. Deasemenea, nu mai este obligatoriu acordul vecinilor pentru înființarea unei firme la domiciliul unuia dintre asociați.

Curg acuzațiile între partidul lui Iohannis și USR

Între USR și PNL există tenisuni electorale vizibile. Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, are un sfat pentru liderul USR, „tânărul domn Barna”: „Să mai lase aroganțele, ca să nu ajungă ca Adrin Năstase, cel mai arogant om din politica din România, devenit istorie”.  Liderul USR, Dan Barna, a declarat, joi seară, că dacă liberalii vor avea propriul candidat la alegerile locale pentru Primăria Capitalei, atunci ne „batem joc”. El a afirmat că este nevoie de un reprezentant puternic al partidelor de dreapta care să o învingă pe Gabriela Firea. (site news)

Lasă un răspuns