Investiție în sănătate. Aparatură medicală nouă pentru un spital din Moldova

Patru echipamente performante de radiologie digitală au ajuns la Spitalul de Pneumologie din Galați. Valoarea investiției este de peste 700.000 de euro, bani suportați de Consiliul Județean.

Specialiștii spun că aparatele sunt de ultimă generație și stabilesc în mod automat parametrii necesari pentru fiecare pacient care face o radiografie, se reduce timpul de expunere, acurateţea imaginilor va fi mult mai mare, iar gradul de iradiere va fi mai mic.

De asemenea, imaginile obţinute pot fi analizate de către medici în format digital, inclusiv pe telefonul mobil, şi pot fi stocate electronic pentru a urmări evoluţia în timp a afecţiunii pacientului.

„Medicii au posibilitatea de a realiza expuneri tridimensionale, ceea ce înseamnă că elimină în unele cazuri necesitatea unei investigaţii suplimentare la un computer tomograf. Noile echipamente sporesc gradul de confort al pacienţilor în timpul examinării, fiind dotate cu braţe ajustabile şi masă reglabilă pe trei direcţii”. (Costel Fotea, președintele Consiliului Județean)

Anul trecut, judeţul Galaţi s-a situat pe locul al nouălea loc în ţară în ceea ce priveşte incidenţa TBC-ului, fiind înregistrate 359 de noi cazuri de tuberculoză.

Lasă un răspuns