Invenție tipic românească la spital de stat: scaun de bar mobil pentru bolnavi

Pacienţii care ajung la una dintre secţiile de chirurgie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova sunt transportați cu un scaun de bar, din plastic, aşezat pe un cadru cu rotile, în locul căruciorului. „Ultimele modele includ chiar şi o masă mică de plastic şi umbrelă”, scrie un craiovean, potrivit pe Facebook. Fotografiile în care se vede un scaun alb de plastic, folosit la terase, aşezat pe un cadru cu rotile, au devenit virale.

Autorul a scris că acest „căruţ cu rotile” se află la etajul trei al SJU Craiova, secţia Chirurgie. Alături de scaun, în fotografii se vede şi un suport metalic pentru perfuzii, iar pe perete este lipit un bileţel pe care scrie „cărucior transport pacienţi”.

Reprezentanţii SJU Craiova au declarat că improvizaţia este folosită pentru a transporta pacienţii la duş.

Citește și despre altă improvizație a statului care a provocat isterie pe Facebook.

„Acest scaun…se pun pacienţii pe el şi intri cu el la duş. Pacienţii care nu se pot mobiliza, care nu pot să meargă, e mai greu să intri cu ei. Aşa îi pui pe acest scaun şi îi duci la duş şi-i speli. Vom încerca să rezolvăm problema”, a declarat directorul de îngrijiri medicale SJU Craiova, Mădălina Ispas.

Val de reacții din partea românilor, cum ironizează inovatorul scaun mobil

Zeci de persoane au reacţionat la postare. Unii dintre cei care au adăugat comentarii au hăcut haz de necaz, alţii s-au plâns de condiţiile din spital.

„Nici cei ce sunt la putere acum nu vor face mare lucru…! Acel scaun va rămâne cel puțin încă două guverne schimbate…!“, a scris un internaut.

„Suntem de plans. Eu nu știu de ce nu pun o urnă şi toţi vizitatorii să pună acolo un leu decât să dea la paznici şi s-ar strânge bani pentru acest spital lagăr”, a scris altcineva.

„Dacă nu murim aşa ne chinuim, vă spun din propria experienţă. Spitalizare 2 luni în Craiova la spitalul ăsta infecţios care dormeai cu lumina aprinsă din cauza gongilor. Nu mai vorbim de mâncare. Rușineeee să le fie tuturor că nu-și dau interesul doar când scoţi din buzunar”, a comentat un alt internaut.

Vezi și ancheta la spitalul unde conducerea spunea că gândacii există fiindcă se pun lunar capcane.

„Ultimele modele includ chiar şi o masă mică de plastic şi umbrelă”, s-a amuzat o altă perosană.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, secţia respectivă este în renovare, iar scaunul va fi casat. site news

Lasă un răspuns