Într-o singură zi, polițiștii au dat peste 7.500 de amenzi pentru nerespectarea izolării. Câți bani plătesc românii

Restricțiile nu sunt respectate de cetățenii români , așa că polițiștii  au dat, în ultimele 24 de ore, peste 7.500 de amenzi privind restricționarea circulației, în valoare de aproximativ 16 milioane de lei, echivalentul a circa 3.3 milioane de euro. Peste 31.000 de persoane aflate în izolare sau carantină au fost verificate doar în ziua de 13 aprilie 2020.

„În cursul zilei de ieri, 13 aprilie, peste 13.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menținerea ordinii publice în zona spitalelor și locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P”, se arată în comunicatul Poliției Române. 

Sprijiniți de peste 3.700 de polițiști locali, jandarmi și efective ale Ministerului Apărării Naționale, au fost verificate 31.500 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina, fiind întocmite 11 dosare penale privind zădărnicirea combaterii bolilor.

„De asemenea, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 7.566 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.984.295 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației”, au transmis reprezentanții Poliției. site news

Lasă un răspuns