Instanțele intră în GREVĂ, ca urmare a legii de pe masa parlamentarilor

În urma adunărilor generale care au avut loc marţi, 21 ianuarie, mai multe instanţe au decis să îşi suspende activitatea pe termen nelimitat, potrivit unor surse din sistem. Printre instanțe se află şi Curtea de Apel Bucureşti, şi Tribunalul Bucureşti.

Care sunt nemulțumirile magistraților

Magistrații sunt nemulțumiți pentru că pe masa parlamentarilor se va afla, în 28 ianuarie, legea privind eliminarea pensiilor de serviciu, după ce Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale, scrie stiripesurse.

Ce instanță a hotărât suspendarea activității

„Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, întrunită în şedinţa din 21 ianuarie 2020, a hotărât suspendarea activităţii de judecată începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor”, anunță CAB.

Vezi ce latifundiar vrea reabilitarea în instanță, deși are alt dosar la DNA

În ultimele săptămâni, mai mulți magistrați, dar și alți angajați din sistemul de justiție și-au manifestat nemulțumirea față de măsurile Parlamentului și spun că măsurile sunt și neconstituționale și incorecte.

Istoria se repetă

De altfel, Tribunalul Capitalei, Curtea de Apel București și alte instanțe din țară și-au suspendat activitatea și în luna decembrie, având la bază aceleași considerente.

Acțiunilor de protest li s-au alăturat și procurori din cadrul mai multor parchete din țară. site news

Lasă un răspuns