Prima țară europeană care învinge noul coronavirus

Înșelătorie grosolană cu tratamente ce promit vindecare de coronavirus. Nu dați bani pe ele!

A apărut o înșelătorie grosolană cu tratamente ce promit vindecare de coronavirus. Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) recomandă cetățenilor să manifeste prudență în achiziționarea unor preparate farmaceutice despre care se spune că ar trata infecțiile cu coronavirus.

Înșelătorie grosolană cu tratamente ce promit vindecare de coronavirus

Reprezentanții patronatului atrag atenția că multe dintre produsele cărora li se face reclamă pe internet sau pe rețelele de socializare sunt scoase la vânzare de escroci care urmăresc să facă profit pe seama panicii oamenilor.

„După cum s-a mai menţionat, deocamdată nu există tratament sau vaccin împotriva infecţiei cu coronavirus, astfel că în cel mai bun caz se poate vorbi despre o escrocherie”, se arată în comunicatul de presă.

Pe de altă parte, PRIMER arată că nu sunt motive de îngrijorare cu privire la posibila dispariție a unor unor medicamente din farmaciile românești, în perioada următoare, din cauza lipsei de materii prime.

Sfaturi pentru pacient

„În situaţiile în care se constată lipsa unui medicament, pacientul poate întreba medicul sau farmacistul despre un înlocuitor – 90% din cele mai uzuale medicamente au înlocuitori”, precizează PRIMER.

Citește și Documente scurse în presă arată că virusul din China va infecta aproape 100 de milioane de americani

Reprezentanții patronatului au anunțat că fabricile din China au reluat livrările de materii prime pentru industria farmaceutică și, în curând, acestea vor ajunge la ritmul normal. Livrările au avut de suferit din cauza epidemiei de coronavirus care a lovit mai mulți producători chinezi.

„Livrările de materii prime (active pharmaceutical ingredient API) din China încep să reintre în normal. Exceptând o serie de fabrici mai mici, toate fabricile din zonele afectate (provinciile Hubei şi Zhejiang) au reînceput aprovizionarea către Uniunea Europeană, inclusiv România. Unii producători din China au fost rechiziţionaţi de guvern pentru a fabrica medicamente care se adresează tratamentului simptomelor bolii COVID-19 (antibiotice, antivirale)”, se arată în comunicatul de presă. site news

Lasă un răspuns