facebook

Înlocuitoarea lui Streinu-Cercel, Adriana Pistol, vorbește despre ridicarea restricțiilor

Adriana Pistol, noua șefă a Comisiei științifice speciale anti-COVID din cadrul Ministerului Sănătății, a declarat că, la fel ca și până acum, comisia va încerca „să stea permament în sprijinul măsurilor care vor fi adoptate”.

Aceasta a mai declarat că restricțiile vor fi eliminate în etape și că, cel mai probabil, distanțarea socială va fi printre ultimile restricții ridicate.

„Deci cred că, în momentul de față, ceea ce trebuie înțeles este că relaxarea nu înseamnă o relaxare totală sau sistarea tuturor măsurilor care au fost adoptate până în prezent. Această relaxare trebuie să fie efectuată într-un mod etapizat, nu toate măsurile vor fi retrase în mod automat. Această analiză se va face și se face în grupuri de lucru, pentru a vedea ce anume ne permitem să relaxăm până la ce punct, în ce zone, în ce teritorii. Așa că nu ne dorim să pierdem ce am câștigat până în acest moment.

Întâi de toate, vom pleca de la cazurile pe care le avem acum. Deja, noi am mărit numărul de persoane care pot fi testate, inclusiv anumite categorii care au boli grave cronice și pot fi la risc să dezvolte o formă de boală severă. Măsurile de relaxare, nu neapărat testarea, contează și respectarea măsurii de distanțare socială. Cred că aceasta va fi printre ultimele la care se va renunța”

Adriana Pistol a mai declara că „măștile chirurgicale sunt de preferat, dar și cele de stofă sunt utile”: „Să știți că și OMS recomandă chiar și măștile din pânză, stofă, care pot fi spălate, dezinfectate. E important să știm că acest lucru are efect. Nici masca chirurgicală simplă nu are filtre deosebite”. site news

Lasă un răspuns