unsplash

India a devenit a treia țară din lume în ceea ce priveşte numărul de cazuri de COVID

India a raportat duminică, 5 iulie, aproape 24.000 de noi cazuri de COVID-19, devenind astfel a treia ţară din lume în privinţa numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, conform cifrelor worldmeters.info.

Cu un total de 697.836 de cazuri, India a depăşit, duminică, Rusia la numărul de infecţii cu noul coronavirus. Doar Statele Unite, cu aproape 3 milioane de cazuri, şi Brazilia, cu 1,6 milioane, au mai multe îmbolnăviri la nivel mondial.

În India, 19.700 de persoane şi-au pierdut viaţa de la izbucnirea pandemiei, după ce au contactat COVID-19. În ultimele 24 de ore, numărul deceselor a fost de 421.

Noile cifre vin cu o zi înainte de data la care autorităţile indiene au decis să deschidă Taj Mahal, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume, pentru vizitatori, conform Mediafax.

Autoritățile indiene au avut, încă de la izbucnirea pandemiei, metode foarte originale pentru a determina oamenii să ramană în case. Numeroase filmări au aparut pe rețelele de socializare în care, oamenii prinși pe străzi in perioada carantinei, erau bătuți sau puși să facă flotări și genuflexiuni de polițiști. Cu toate astea, sărăcia i-a obligat pe oameni să iasă din case iar pandemia nu a putut fi ținută sub control. site news

Lasă un răspuns