Început de februarie, cu temperaturi record. Avertismentul meteorologilor

Record de temperatura în luna februarie.Vremea este neobișnuit de caldă pentru începutul acestei luni. Temperaturile încep de la 5 grade Celsius şi ating chiar şi 18 grade. A fost cel mai cald 1 februarie înregistrat în România până acum, cu 20 de grade

Februarie, lună neobișnuit de caldă 

Meteorologii semnalează că și luna februarie va fi mai caldă decât în mod obișnuit. Climatologii trag un semnal de alarmă, afirmând că efectele pot fi devastatoare.

Citește și prognoza meteo pentru februarie 2020 ANM a facut anuntul

„Ne așteptăm în continuare la o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în fiecare din săptămânile pentru care au fost actualizate estimările meterorologice, până în jurul datei de 2 martie. Pentru fiecare din aceste săptămâni, regimul de temperaturi medii o să se situeze peste normalul climatologic. Și astăzi și mâine, chiar până marți, vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă pentru această perioadă”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM.

20 de grade în luna februarie 

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, sâmbătă s-au atins temperaturi de 20 de grade Celsius la Calafat, Titu și Târgoviște. 

 Citește și vremea a luat-o razna ce spun meteorologii

„Ieri am atins 20 de grade Celsius la Calafat, Titu și Târgoviște. La 76 de stații meteorologie din rețeaua națională de specialitate, ieri s-au înregistrat cele mai ridicate valori ale zilei de 1 februarie de când se fac măsurători meteorologice. Iar în această dimineață au fost înregistrate recorduri zilnice minime pentru 80 de stații meteorologice. Până marți, vorbim de temperaturi maxime cuprinse între 5 și 17-18 grade Celsius. Este posibil ca în extremitatea de sud-vest să depășim chiar 18 grade Celsius. De altfel, la Calafat, la ora 8, înregistram deja 13 grade, iar la munte, la stații meteorologice din partea de vest, chiar centru și est a țării, mercurul din termometre a înregistrat 9-12 grade”, a adăugat ea. site news

Lasă un răspuns