Încă un județ impune masca de protecție obligatorie în aer liber

Masca de protecție este obligatorie în spații deschise aglomerate în județul Sălaj începând de miercuri, 12 august, pe toată perioada stării de alertă.

Prefectura Sălaj a anunțat, miercuri, 12 august, că decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) și vizează obligativitatea purtării măștii de protecție de persoanele aflate în spații publice deschise de tip piețe, târguri și expoziții, pe întreaga durată a programului de funcționare a acestora, scrie Mediafax.

De asemenea, masca este obligatorie și în zonele în care se desfășoară serbări publice, activități cultural-artistice, activități religioase sau pelerinaje, în zonele de așteptare a mijloacelor de transport în comun de tip stații de autobuz, stații și peroane CFR, autogări sau zonele de așteptare pentru accesul în obiectivele turistice.

Sunt exceptaţi de la obligativitatea purtării măştii de protecţie copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Citește și Orban: „Cel mai probabil vom prelungi starea de alertă. Nu mai analizăm nicio restricție”

Organizatorii de evenimente au obligația de a lua toate măsurile pentru a se asigura că accesul persoanelor se face cu mască de protecție, proprie sau pusă la dispoziție. site news

Lasă un răspuns