În sfârșit, vești bune din Italia. Numărul deceselor și al infectărilor a început să scadă

În sfârșit, vești bune din Italia. Numărul deceselor și al infectărilor a început să scadă

Vești bune din Italia. Numărul deceselor și al infectărilor a început să scadă. Potrivit celui mai recent bilanț, numărul deceselor și al infectărilor a început să scadă în Italia.

În ultimele ore au murit 651 de persoane, mai puțin cu 142 ca ieri, iar numărul infectărilor a înregistrat cel mai mic procent de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

”În Italia, de la începutul epidemiei, 59.138 de persoane s-au infectat cu COVID-19. Dintre acestea, 5.476 au murit și 7.024 de pacienți s-au vindecat”, potrivit RRA.

Sâmbătă noaptea premierul italian Giuseppe Conte a anunţat încetarea „oricărei activităţi de producţie” care nu va fi indispensabilă pentru a garanta aprovizionarea cu bunuri esenţiale a populaţiei.

Farmaciile, supermarketurile şi magazinele alimentare, serviciile poştale, financiare şi de asigurare și transporturile vor continua să funcţioneze

Guvernul a decis să „închidă orice activitatea de producţie pe teritoriu care nu va fi strict necesară, crucială şi indispensabilă pentru a ne garanta bunurile şi serviciile esenţiale”, a spus el într-un discurs oficial pentru a anunţa acest „pas suplimentar” în măsurile restrictive luate în încercarea de a opri pandemia cauzată de coronavirus.

Farmaciile, supermarketurile şi magazinele alimentare, serviciile poştale, financiare şi de asigurare și transporturile vor continua să funcţioneze. „Încetinim motorul productiv al ţării, dar nu îl oprim”, a spus el despre o „decizie nu tocmai uşoară”.

„Nu putem ascunde realitatea care este în fiecare zi în faţa ochilor noştri. Este cea mai gravă criză pe care o traversează ţara de la cel De-al Doilea Război Mondial.

Măsurile adoptate necesită timp pentru a intra în vigoare. Trebuie să respectăm toate aceste reguli cu răbdare şi încredere”, a subliniat Giuseppe Conte. site news

Lasă un răspuns