În sfârșit, vești bune de la Poliția de Frontieră

26.500 de persoane au intrat luni, 1 iunie, în România, 19.400 dintre ei prin Ungaria, potrivit datelor transmise de către Poliţia de Frontieră. La frontiera româno-ungară, unde s-a înregistrat aglomeraţie mare după ieşirea din starea de urgenţă, sunt deschise 11 puncte de trecere a frontierei şi nu sunt timpi mari de aşteptare.

„În data 01.06.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 44.900 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 18.700 mijloace de transport (dintre care 10.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 26.500 persoane cu 9.400 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 18.400 persoane cu 9.300 mijloace de transport.” a transmis Poliția de Frontieră.

11.300 de persoane au fost trimise în izolare la domiciliu în urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică

„Recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional la graniţa de vest, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. Pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să intre în ţară în această perioadă, tranzitând Ungaria, poliţia de frontieră a realizat o hartă cu itinerariul de deplasare pe care îl pot folosi spre punctele de frontieră deschise la graniţa româno-ungară”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

Formalităţile necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

De asemenea, potrivit aplicaţiei ”Trafic online” a Poliţiei de Frontieră, marţi dimineaţă, nu sunt la niciun punct de trecere a frontierei timpi de aşteptare mai mari de 30 de minute. site news

Lasă un răspuns