În sfârșit, doctorul Emil Mățău a vorbit în fața Comisiei ce anchetează dopingul cu laser intravenos, de la Corona Brașov!

Doctorul Emil Mățău

Cazul de dopaj cu laser intravenos, petrecut la echipa de handbal senioare Corona Brașov, se apropie de final, moment când vom afla ce pedepse vor primi toți cei implicați în acest ”genocid”, la scară mai mică, dacă pot să mă exprim așa. Comisia de anchetă, care funcționează pe lângă Agenția Națională Antidoping, a fost obstrucționată de câteva persoane, în tentativa sa de a afla adevărul, pe baza căruia să poată lua măsurile ce se impun. Una din aceste persoane a fost doctorul Emil Mățău, de la echipa de hochei a aceluiași club.

El a fost implicat în acest scandal din două direcții – se pare că și printre hocheiștii de care avea el grijă au fost câțiva care au folosit metoda de refacere cu laser intravenos, la Clinica brașoveană IOMED; în plus, Mățău a-ncălcat deontologia profesională și și-a împrumutat ștampila de medic colegului său de la handbal, Marius Capră, care era doar rezident, deci fără examenul de titularizare luat.

Doctorul Mățău a tot fost chemat la București, la Comisia care a anchetat acest caz, dar medicul a refuzat sistematic – până la urmă, s-a dus muntele la Mahomed, adică membrii comisiei s-au deplasat la Brașov și l-au audiat pe Mățău, dar și acolo prin videoconferință, așa se zvonește.

Pedepsele pentru handbaliste pot fi diferențiate!

Revenind la cazul de la Brașov, am consultat un avocat, specialist și în materie de dopaj, care-mi spunea că pedepsele pentru handbaliste pot fi diferentiate – va cântări în avantajul lor faptul că și-au recunoscut vina, asta face ca pedeapsa maximă să pornească de la doi ani în jos, nu de la patru ani, cum se face de obicei. Dar pot fi și mai mici, pentru cele care s-au autodenunțat – răutăcioșii spun că ANAD-ul ar fi apelat la metode comuniste, sugerându-le handbalistelor să-și toarne și alte colege, dacă știu că au apelat la această procedură cu laser intravenos. Însă această practică este reglementată prin lege, amintiți-vă Mega Dosarul Microsoft, când Pescariu și Pinalti, ba chiar și Dorin Cocoș, au recunoscut că și-au turnat partenerii de afaceri la DNA.

Marius Capră și handbalistele de la Corona

De Ziua Sportului curat vom vedea un film cu întreaga acțiune de dopaj de la Corona…

Următoarea întâlnire a Comisiei de anchetă va fi chiar la începutul acestei luni, când toată lumea spear ca cercetările să fi fost încheiate, iar sportivele, dar și celelalte persoane implicate, să-și afle sancțiunile. Cât despre filmul-document făcut de TVR, în colaborare cu ANAD, încă nu este finalizat – dar pe 10 aprilie, când este și Ziua Sportului Curat, Agenția Națională Antidoping spre să-l poată prezenta într-o conferință de presă, organizată la București, ca pe un material educativ.

Lasă un răspuns