În plină criză medicală, un angajat al SJU Pitești a furat din gestiune măști, mănuși și dezinfectanți

Incredibil! În plină criză medicală, un angajat al Spitalului din Pitești se gândește că ar sta mai bine la el măști, mănuși și dezinfectanți decât în spital, așă că le-a furat.

Un angajat al spitalului a sustras din gestiune echipamente de protecție

Acum, gestionarul Spitalului Județean de Urgență Pitești este cercetat penal, fiind acuzat că a furat măști, mănuși sau dezinfectanți. Polițiștii au făcut, vineri, mai multe percheziții, pentru a afla dacă echipamentele sustrase au fost vândute.

Potrivit IPJ Argeș, polițiștii au făcut patru percheziții în orașul Piteşti într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de delapidare.

„În cadrul activităţilor efectuate pentru prevenirea şi limitarea efectelor pandemiei determinate de infecţia cu virusul COVID-19, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au efectuat, astăzi (vineri-n.r.), patru percheziţii în municipiul Piteşti, la o unitate spitalicească şi la domiciliile a două persoane fizice”, a transmis IJP Argeș, citat de Mediafax.

Din cercetări a reieșit că un angajat al SJU Pitești „ar fi sustras din gestiune echipamente specifice de protecţie, pe care le-ar fi remis către diverse persoane fizice”.

În urma percheziţiilor, polițiștii au ridicat măşti, mănuşi și soluţii dezinfectante de la domiciliile celor două persoane.

Trei persoane au fost duse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Bilanțul pandemiei la nivel global

Bilanţul pandemiei de coronavirus a ajuns la 26.819 morţi pe plan global, unde s-au înregistrat până în prezent peste 585.000 de cazuri de infectare, cele mai multe în Statele Unite.

Statele Unite au ajuns pe primul loc din punctul de vedere al numărului de infecţii, 100.390 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, 14.955, doar în ultimele 24 de ore.

În Italia sunt 86.498 de cazuri confirmate de coronavirus, în China sunt 81.897 de cazuri, în Spania 64.059, iar în Germania 50.178. În Franţa s-au înregistrat 33.402 cazuri, în Iran 32.332, iar în Marea Britanie 14.743. site news

Lasă un răspuns