foto: gov.ro

În perioada stării de alertă, nu se vor da ordonanțe de urgență

Marcel Vela, ministrul de Interne, a declarat luni, 4 mai, că nu se vor da ordonanțe de urgență în perioadă stării de alertă. Acesta precizează că toate deciziile de sancțiune sunt decise de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, odată cu instituirea stării de alertă.

„Starea de alertă este un tranzit spre starea de normalitate (…) Nu se vor da ordonanţe de urgenţă în perioada stării de alertă. Starea de urgență va fi gestionată de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă care analizează propunerile unui grup tehnic ce la rândul său va analiza situaţii din teren. Toate deciziile de sancţiune sunt decise la vremea respectivă de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (…) Depinde de fiecare dintre noi. Depinde de cât de responsabili suntem, pentru că virusul acesta nu se odihneşte şi nici nu se relaxează din 15 mai. (…) O parte din măşti vor fi asigurate gratuit de către Guvernul României pentru persoanele care nu au posibilitatea să achiziţioneze măşti”, a spus Marcel Vela la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis a spus, luni, 4 mai, că nu va da un decret de prelungire a stării de urgență, iar România va intra, din 15 mai, în stare de alertă. site news

Lasă un răspuns