În Germania se joacă din nou fotbal: Bundesliga ne propune derby-ul orașului Berlin, dintre Hertha și UNION! (Aici găsiți programul complet al etapei a 27-a)

Începând cu luna mai a anului trecut, în Berlin a-nceput un fel de răszboi al autocolantelor – odată cu promovarea în prima ligă a echipei UNION, fanii au încercat tot mereu să coloreze orașul în roșu și galben, culorile grupării favorite. Doar că cei de la Hertha n-au acceptat asta și au contracarat acțiunile rivalilor, lipind alte autocolante, alb-albastre, peste cele ale unioniștilor, dacă putem să-i numim astfel.

Suporterii dein Berlin purtau măști înainte să apară COVID-19!

A fost scandal chiar de la prima partidă, din noimebrie, disputată pe stadionul celor de la UNION și încheiată cu 1-0 pentru gazde, gol Sebastian Polter, minutul 87. Partida era gata-gata să fie suspendată, din pricina focurilor de artificii, lansate de oaspeții de la Hertha și care au ajuns chiar și pe teren. Au fost aproximativ 1100 de polițiști, care au intervenit pentru ca cele două galerii să nu se încaiere și, ca un paradox, se purtau măști încă de pe atunci, de către grupuri violente de ultrași, aparținând ambelor combatante. În lupta de a potoli spiritele s-au implicat și câțiva jucători de la UNION, cum ar fi Gilkiewicz, Scholtterbeck sau Lenz, care au reușit să stăvilească, cumva, înăierarea fanilor cu mască.

Returul de la Hertha, de pe Olympia stadion, era programat pe 21 martie, dar valul de coronavirus a oprit desfășurarea lui. După mai bine de două luni, fotbaliștii au intrat din nou pe dreptunghiul verde, însă derby-ul Berlinului nu va avea aproape niciun farmec, pentru că se joacă fără spectatori. Iar un stadion cu tribunele goale este dezolant. Sigur, orașul trăiește războiul autocolantelor, pentru că suporterii nu au alte mijloace de susținere. Barurile și cluburile vor fi închise, în Berlin, iar cafenelele și restaurantele se pot deschide în condiții stricte, așa că cei mai mulți vor sta acasă, să privească marele meci.

Va fi cel de-al doilea meci al lui Hertha, sub comanda lui Labbadia, cel de-al patrulea antrenor al acestui sezon. În prima partidă, Hertha a câștigat surprinzător la Hoffenheim, scor 3-0, în c timp ce rivala din același oraș, UNION, a pierdut acasă cu Bayern, scor 0-2. Trebuie să spunem că tehnicianul unioniștilor, Urs Fischer, n-a stat pe banca tehnică, din pricina unui deces în familie. Pentru cele două echipe, situate ceva mai jos de jumătatea clasamentului, lupta vizează rămânerea în prima ligă, ele fiind departajate de un singur punct, 31 – 30, în favoarea Herthei.

Iată cum arată programul complet al rundei cu numărul 27, a doua după pandemie:

Vineri, 22 mai 2020

  • 21:30, Hertha Berlin – UNION

Sâmbătă

  • 16:30, Monchengladbach – Leverkusen
  • 16:30, Wolfsburg – Dortmund
  • 16:30, Freiburg – Bremen
  • 16:30, Padeborn – Hoffenheim
  • 19:30, Bayern Munchen – Frankfurt

Duminică

  • 14:30, Schalke – Augsburg
  • 16:30, Mainz – Leipzig
  • 19:00, Koln – Dusseldorf

În clasament conduce Bayern, 58 de puncte, urmată de Dortmund, 54, și Monchengladbach, 52 de puncte.

Lasă un răspuns