În ce condiții vă primiți banii înapoi în cazul curselor anulate

În ce condiții vă primiți banii înapoi în cazul curselor anulate

Europenii care au cumpărat bilete de tren, avion, vapor sau autocar, dar nu le mai pot folosi din cauza epidemiei de coronavirus, iși pot recupera banii, în anumite condiții.

Comisia Europeană a publicat astăzi un set de linii directoare pentru a se asigura că drepturile pasagerilor sunt aplicate într-un mod coerent pe tot teritoriul Uniunii Europene.

Furnizorul de transport trebuie să ramburseze sau să îndrume pasagerii către alte rute

În cazul anulării curselor, furnizorul de transport trebuie să ramburseze sau să îndrume pasagerii către alte rute, insă dacă pasagerii decid să își anuleze călătoria din proprie inițiativă, rambursarea biletului depinde de tipul acestuia, iar companiile pot oferi vouchere pentru folosire ulterioară.

„Având în vedere anulările în masă și întârzierile cu care se confruntă atât pasagerii cât și operatorii de transport din cauza pandemiei de COVID-19, Comisia dorește să ofere o siguranță legislativă cu privire la modul de aplicare a drepturilor pasagerilor UE”, a spus comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Această hotărâre vine ca urmare a faptului că guvernele statelor membre au introdus diferite măsuri cu scopul de a limita extinderea pandemiei de coronavirus, inclusiv restricții de călătorie și controale la frontieră.

„Liniile directoare de astăzi vor oferi claritatea necesară cu privire la modul de aplicare a drepturilor pasagerilor UE într-o manieră coordonată, în întreaga Uniune. Continuăm să monitorizăm situația care evoluează rapid și, dacă va fi cazul, vom lua măsuri suplimentare”, a mai spus Vălean. site news

Lasă un răspuns