În ce condiții îți vezi banii înapoi, dacă îți anulezi vacanța din cauza virusului COVID-19

În ce condiții îți vezi banii înapoi, dacă îți anulezi vacanța din cauza virusului COVID-19. Turișii nu își vor primi banii înapoi și trebuie să respecte prevederile contractuale, a declarat, luni, președintele Eurolines România, Dragoș Anastasiu.

În ce condiții îți vezi banii înapoi, dacă îți anulezi vacanța din cauza virusului COVID-19

„Au existat tot felul de interpretări și de turiști care s-au dus la agențiile de turism și au zis: ‘Eu am concediu planificat în Sicilia, în august. Vreau banii înapoi pentru că este coronavirus’ sau ‘Am concediu planificat în Sovata, vreau banii înapoi pentru că este coronavirus‘.

Au existat și astfel de solicitări. Atunci, care este mesajul pe care trebuie să îl transmitem din punct de vedere contractual și juridic?”, a explicat Anastasiu, la o conferință de profil.

Potrivit sursei citate, există o directivă europeană care spune că, în cazul unor evenimente de forță majoră, turiștii se pot retrage și își primesc banii înapoi, fără alte despăgubiri.

Citește și Raed Arafat îi învață pe români cum să se ferească de coronavirus

Doar orașele din carantină sunt vizate

„Asta înseamnă că, dacă cineva avea planificată o deplasare într-o zonă carantinată, la Wuhan, sau în orașele din Italia care sunt în carantină, atunci își poate primi banii înapoi. Orice altceva este supus prevederilor contractuale existente”, a precizat președintele Eurolines România.

Dragoș Anastasiu a susținut că această criză din turism, legată de coronavirus, este cauzată de emoții, și nu de rațiune, iar toți oamenii au uitat ce înseamnă virusul gripal, care este mult mai „dăunător” decât virusul din China. site news

Lasă un răspuns