În Argeș, masca devine obligatorie și pe stradă

În Argeș, masca devine obligatorie și în spațiile publice deschise. Decizia a fost luată marți dimineață de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și va fi aplicată începând cu data de 30 iulie.

În ședința de marți, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Argeș a decis că masca de protecție este obligatorie, de miercuri dimineață, pentru toți locuitorii și în aer liber, acolo unde sunt mai mult de două persoane. Excepție vor face copii sub 5 ani.

De asemenea, au fost luate măsuri speciale și pentru transportul în comun. Astfel, un autobuz nu va pleca din stație dacă nu au mască toți pasagerii, iar oamenii nu vor avea voie să stea în picioare, ci doar pe scaune.

„Orice operator economic care nu respectă legislația în vigoare va fi amendat și va avea activitatea închisă pentru 14 zile. Suntem pe un trend crescător în Argeș, dar am speranța că de acum încolo lucrurile se vor îmbunătăți. Nu considerăm în acest moment că izolarea și carantina sunt soluții eficiente, de aceea am venit cu propuneri adaptate”, a declarat prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

Vezi ce noi restricții anunță Ludovic Orban, de la 1 august

Noile măsuri au fost luate, după ce, săptămâna trecură, în Argeș au fost închise târgurile și piscine, iar programul teraselor a fost redus.

Situație coronavirus în Argeș

În judeţul Argeş s-au înregistrat 129 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate, luni, 27 iulie, de Instituţia Prefectului. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 2.814, scrie RFI.

În spitale sunt internaţi 530 de pacienţi, dintre care 15 la ATI. De asemenea, 360 de persoane s-au externat la cerere.

De la începutul pandemiei, 880 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 103 au murit. site news

Lasă un răspuns