Imagini incredibile la metrou: inundație după spargerea unei conducte, panică în birouri

Câteva birouri din stația de metrou Grivița au fost inundate, în această dimineață, după ce o conductă cu apă s-a spart. Dat fiind că apa se îndrepta spre liniile de tren, angajații au vrut să întrerupă traficul la metrou. Din fericire, au rezolvat problema la timp. Țevile fostului RADET, unele preluate de Metrorex sunt în continuare o moștenire otrăvită.

Conducta care a provocat alarma

Este vorba despre o țeavă despre care inițial s-a spus că aparține RADET. Aceasta s-a spart și toată apa a ajuns în stația Grivița. Cel mai grav este că apa ajuns în birouri, peste calculatoare și documente. După mai multe cercetări s-a aflat că o parte din apă s-a scurs și peste una din liniile de rulare. Adică exact prin locul prin care vine metroul. A fost la un pas să fie oprită circulația metroului, pentru că știm foarte bine, metrourile funcționează pe energie electrică și ar fi existat riscul unui dezastru dacă situația nu ar fi fost reglată.

Fostul RADET spune că instalația aparține metroului

Termoenergetica SA a anunțat că în urma verificărilor efectuate de echipe comune ale CMTEB şi Metrorex, s-a constatat că avaria aparţine METROREX. A fost vorba de o defecţiune la colectorul de ape uzate care aparţine instituţiei ce adminstrează metroul bucureştean. „În urma verificarilor efectuate de catre cele trei entitati (Apa Nova, Termoenergetica si Metrorex) a fost identificata o conducta de refulare fisurata la nivelul plafonului unui spatiu administrativ. Aceasta deverseaza in canalizarea orasului apele menajere, precum si cele provenite din infiltratii. Conducta defecta a fost izolata de catre echipele Metrorex.

Reamintim că Metrorex a încheiat în ultima clipă un nou contract de mentenanță pentru 2020, după ce părea că situația va deveni una dramatică. (site news)

Lasă un răspuns