Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP) (Photo by ATTILA KISBENEDEK/AFP via Getty Images)

Imagini ce vor rămâne în istorie! Vameșii unguri au pupat tricolorul românesc de pe măștile anti-coronavirus

Imagini ce vor rămâne în istorie! Coronavirusul încinge spiritele între România și Ungaria, după ce vameșii maghiari au fost fotografiați purtând măști anti-coronavirus imprimate cu tricolorul românesc în aeroportul din Budapesta!

Imagini ce vor rămâne în istorie!

Întreg personalul a fost mobilizat de urgență pentru gestionarea unei situații de criză, apărută ca urmare a aterizării pe Aeroportul Ferenc Liszt a două aeronave ce aduceau în Budapesta turiști de naționalitate maghiară  din Roma și Milano.

Luați prin surprindere, vameșii au fost nevoiți să se afișeze, preț de câteva ore, cu măști anti-coronavirus imprimate cu tricolorul românesc, păstrate nefolosite în magaziile aeroportului, după ultima achiziție nereușită a Budapest Airport, operatorul aeroportului Ferenc Lisz.

În urmă cu doar două săptămâni, după o alarmă falsă de coronavirus, în timpul căreia s-a descoperit că paza aeroportului nu este pregătită cu efecte medicale specifice, Budapest Airport a cumpărat de urgență din Rusia câteva sute de baxuri cu măști medicale pe care nu le-a putut însă folosi.

Operatorul aeroportului din Capitala Ungariei a descoperit faptul că SRL-ul rus care furnizase marfa era doar un intermediar de vânzări, iar măștile fuseseră tranzacționate din România, acolo unde producătorul, o firmă din Câmpia Turzii, avizat în privința destinației, avusese grijă să le imprime mai întâi cu propriile culori naționale.

Citește și Fără precedent! Italia a rămas fără muncitori români, paradox ce înfurie autoritățile din peninsulă

Purtarea măștilor a fost considerată umilitoare și jenantă pentru orice funcționar maghiar, avându-se în vedere relațiile destul de rezervate dintre România și Ungaria și dezacordurile istorice dintre cele două state, fapt pentru care baxurile cu efecte au fost aruncate într-o magazie.

Faza tare e că personalul aeroportului Ferenc Lisz n-a bănuit vreodată că va trece, într-un timp atât de scurt, printr-o situație de criză reală, fiind nevoit să poarte măști de protecție pictate cu tricolorul României. site news

Lasă un răspuns