(VIDEO) Imagini apocaliptice în Orient, după ce stoluri uriașe de lăcuste venite din Africa au invadat cerul şi au transformat ziua în noapte

Roiuri imense de lăcuste au invadat Regatul Bahrain, transformând ziua în noapte. ONU a avertizat că milioane de oameni sunt în pericol de foamete din cauza lăcustelor. Imaginile „apocaliptice” au fost filmate în Bahrain, invadat de milioane de lăcuste. Roiurile au fost atât de mari încât au acoperit total cerul. Zeci de maşini aflate în trafic au fost nevoite să tragă pe dreapta după ce vizibilitatea a scăzut la zero.

Lăcustele au devastat Africa, acum merg spre China deja răvășită de coronavirus

Lăcustele se îndreaptă către China, după ce au făcut prăpăd în Africa. Etiopia, Somalia şi Kenya au fost rând pe rând invadate de roiuri, care au distrus zeci de mii de hectare de culturi agricole.

Vezi și ce țară europeană este lovită de calamitate, peste un milion de români trăiesc acolo.

Invazia de proporții istorice din estul Africii a fost corelată de experți cu variațiile extreme ale climei, regiunea fiind lovită de secetă, apoi de precipitații neobișnuit de abundente. Organizația pentru Alimentație și Agricultură din cadrul ONU spunea că invazia reprezintă o amenințare pentru cei 19 milioane de locuitori din zonă, care s-ar putea confrunta cu o criză alimentară, conform Mediafax.

Somalia, răvășită după invazia lăcustelor

Somalia a declarat stare de urgență națională din cauza celei mai mari invazii de lăcuste din ultimii 25 de ani. Roiuri de miliarde de insectele flămânde au devastat culturile agricole în această țară și așa vulnerabilă în fața foametei. Lăcustele consumă cantități uriașe de vegetație și sunt o amenințare cât se poate de serioasă la adresa securității alimentare a țării din Cornul Africii. Există temeri că somalezii nu vor mai avea ce culege până în aprilie, când începe recoltarea.

Vezi ce ravagii au provocat lăcustele în această țară africană greu încercată de războaie.

Invaziile de lăcuste de deșert sunt neobișnuite în această regiune, ultima având loc în 2007, fără a provoca mari pagube.

ONU dă alarma și anunță că în Africa, efectele lăsate de lăcuste înseamnă foamete

Organizaţia Naţiunilor Unite a avertizat că, din cauza lăcustelor, milioane de oameni sunt în pericol de foamete.Lăcustele de deșert sunt printre cele mai distructive specii de lăcuste, din cauza vitezei și abilității de a se înmulți rapid. Roiurile pot sta în aer perioade lungi, călătorind și 130 de kilometri într-o singură zi.

Un roi de lăcuste de deșert poate varia ca dimensiune între un kilometru pătrat și câteva sute de kilometri pătrați. Fiecare kilometru pătrat poate conține chiar și 80 de milioane de lăcuste.

Potrivit Organizației pentru Alimentație și Agricultură din cadrul ONU, un roi de dimensiunea Parisului poate devora o cantitate de alimente similară cu cea consumată de jumătate din populația Franței. site news

Lasă un răspuns