Iisus, gay într-un clip de Crăciun. Ce a urmat pe urmă, peste 800.000 de oameni au semnat

Un clip de Crăciun, ce s-a dorit umoristic, a stârnit opinia publică din Brazilia, aproape un milion de oameni au semnat o petiție pentru boicotarea Netflix.

Grupuri religioase şi cercuri conservatoare din Brazilia au cerut boicotarea Neflix, care a inclus în oferta sa un videoclip umoristic de Crăciun în care Iisus este prezentat drept homosexual, informează AFP, citat de Agerpres.

La sfârşitul zilei de miercuri, circa 800.000 de persoane semnaseră deja o petiţie online. „Prima Ispită a lui Hristos”, un videoclip de 46 de minute semnat de colectivul umoristic Porta dos Fundos, a fost publicat online de Netflix în data de 3 decembrie, declanşând în principal nemulţumirea evanghelicilor şi a unora dintre catolici.

„Suntem în favoarea libertăţii de exprimare, dar merită să atacăm credinţa a 86% din populaţie?”, a declarat deputatul Eduardo Bolsonaro, fiul preşedintelui de extremă dreaptă Jair Bolsonaro.

Netflix a refuzat să comenteze

Episcopul de Pernambuco, Henrique Soares da Costa, a declarat că şi-a anulat abonamentul la Netflix, precizând că platforma este „posedată de o forţă demonică” şi calificând videoclipul drept o „blasfemie vulgară şi lipsită de respect”.

Contactat de AFP, Netflix a refuzat să comenteze. Colectivul Porta dos Fundos, al cărui canal pe YouTube numără 16,2 milioane de abonaţi, a celebrat pe Twitter „succesul unei alte creaţii a lui Dumnezeu, programul nostru de Crăciun”. (sitenews)

Lasă un răspuns