Iarna s-a lăsat așteptată, însă românii au plătit zilnic o taxă de așteptare a zăpezii. Sumele sunt uriașe

Iarna s-a lăsat așteptată, însă românii au plătit zilnic o taxă de așteptare a zăpezii. Banii sunt din bugetele locale și au fost virați de primăriile sectoarelor 1 și 2 în conturile societăților care asigură deszăpezirea. Administrația Sectorului 1 a plătit 79.000 de lei pe ziua de iarnă fără zăpadă. În sectorul 2, așteptarea zăpezii a fost mult mai scumpă: 164.000 de lei, pe zi. Ambele plăţi legale, conform unor contracte vechi, reciproc agreate.

Iarna s-a lăsat așteptată, însă românii au plătit zilnic o taxă de așteptare a zăpezii

Din 15 noiembrie, când s-a activat programul de deszăpezire, și până acum, în București a nins o zi. Doar o zi. Ghinion pentru agricultură, cum zice șoferul societății de salubrizare, pagubă pentru buget.

Conform unui contract semnat în 2005, Primăria Sectorului 2 e obligată să-i plătească societății de salubrizare Supercom câte 164.000 de lei pentru fiecare zi de iarnă în care nu ninge, iar utilajele sunt pregătite să intervină.

Dialog cu Corneliu Drug, director la Direcția Servicii Publice Primăria Sector 2

Reporter: Avem, astăzi, 11 grade anunțate afară în București, cerul este relativ limpede, și dumneavoastră, Primăria Sectorului 2, veți plăti o taxă de așteptare a zăpezii de 164.000. Așa este?

Corneliu Drug, director la Direcția Servicii Publice Primăria Sector 2 : Așa este! Este o taxă care este stabilită prin licitație. Nu s-a făcut altceva decât s-a indexat.

Ilie Ionel Ciuclea – patron SC Supercom SA: Nu este nicio taxă de așteptare. Vă rog să nu mai repetați chestia asta, că este deranjant.

Reporter: Dar ce este, domnul Ciuclea?

Ilie Ionel Ciuclea: Este o consecință a investiției în programul de iarnă. Așa se numește ea, da? Și dacă primăria nu ne-ar mai plăti, toate aceste utilaje le băgăm în alt program, pentru că ele sunt făcute ca să producă, să muncească, să învârtă roata. site news

Lasă un răspuns