Huawei a devenit cel mai mare vânzător de smartphone din lume

Huawei a livrat 55,8 milioane de dispozitive în perioada aprilie-iunie, peste cele 53,7 milioane de dispozitive livrate de Samsung, conform datelor companiei de cercetare Canalys.

Compania chineză a fost afectată de sancțiunile SUA, care i-au perturbat afacerile, dar cele mai reccente date arată că domină detașat piața chineză. Huawei vinde acum aproape două treimi din telefoanele sale în China.

Vânzările Huawei au scăzut cu 5% față de același trimestru din 2019, în timp ce Samsung a înregistrat o scădere de 30% din cauza cererii slabe pe piețe cheie, inclusiv Brazilia, Statele Unite și Europa.

„Afacerile noastre au demonstrat o rezistență excepțională în aceste momente dificile”, a spus un purtător de cuvânt al Huawei.

Vânzările interne au crescut cu 8%, dar livrările de peste hotare ale Huawei au scăzut cu 27% în trimestrul doi.

Samsung a anunțat, la 30 iulie, că se așteaptă ca cererea pentru smartphone-uri să fie ridicată în a doua jumătate a anului, conform Mediafax.

Nu se știe însă dacă această „cerere ridicată” îi va mai permite să își reocupe locul de lider mondial, poziție pe care a deținut-o în ultimii zece ani. site news

Lasă un răspuns