Hotelierii cer Guvernului zile libere pe 27 decembrie și 3 ianuarie

Federația Patronatelor din Turism a solicitat în scris Guvernuui acordarea de zile libere, pe 27 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020, zile de vineri. Reprezentanții FPTR spun că zeci de mii de români și-au rezervat vacanțe care includ și aceste zile. Ei nu știu încă dacă aceste zile vor fi libere, deci nu și-au plătit sejururile. „Noi cerem clarificarea situației acestor zile libere. L-am văzut pe premier la TV declarând că încă n-a luat nicio hotărâre referitor la ele. Toată lumea așteaptă să fie libere și nu știu dacă o să se întâmple sau nu asta. Oamenii au făcut rezervări la hoteluri, dar nu le-au plătit. Asta deși mai sunt puține zile până la Crăciun și Revelion”, a declarat pentru Profit.ro Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele FPTR.

Guvernul a obișnuit salariații cu mini-vacanțele tot mai dese

El amintește că, în alți ani, alte guverne anunțau mai devreme dacă aceste zile de după Crăciun și Revelion sunt libere sau nu. În opinia sa, câteva zeci de mii de oameni sunt în situația de a fi rezervat camere, fără să le plătească, și așteaptă ca zilele respective să fie declarate libere. Guvernele anterioare dădeau în mod frecvente asemenea zile libere, cu care angajații făceau „punte” obținând mini-vacanțe de aproape o săptămână. Mai ales că perioada sărbătorilor este una care poate accentua depresia la români. Iar vacanțele sunt tot mai vânate în special de bugetari după apariția voucherelor de vacanță.

Valea Prahovei abia așteaptă turiștii, oferte pentru toate buzunarele

Sinaia, Bușteni sau Azuga rămân stațiunile montane cu mare căutare în rândul turiștilor care vor să petreacă vacanța de Crăciun pe Valea Prahovei. Hotelierii au pregătit pachete turistice pentru fie care buzunar. De exemplu, pentru cei care nu au buget prea mare, o opțiune bună este sejurul la o pensiune. O pensiune din Sinaia are un pachet, de Crăciun, de 840 lei, pentru doi adulți, 3 nopți de cazare cu mic dejun. Sejurul include și o excursie la Râșnov și Bran. Turiștii au în vilă bucătărie complet echipată.

Mai scump este sejurul la un hotel de 4 stele din Perla Carpaților, situat aproape de centrul stațiunii. Sejurul de trei nopți costă 3.000 lei camera dublă sau 3.650 de lei un apartament. Pachetul include micul dejun și prânzul, iar în ziua de Crăciun va fi un prânz tradițional cu muzică live. Un ansamblul de dansuri populare va destinde atmosfera. În seara zilei de 24 decembrie va fi tradiționala pomană a porcului, cu foc de tabără, vin fiert, țuică fiartă și obiceiuri de Crăciun. Turiștii au acces gratuit la piscină, saună, salină sau jacuzzi. Pentru un copil de până la 2 ani nu se plătește nimic. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 7 ani se achită 550 de lei pe sejur, iar cei care depășesc vârsta de 7 ani plătesc 700 de lei. Copiii până la 7 ani vor avea masa de Crăciun separate, cu animație pentru cei mici. (site news)

Lasă un răspuns