unsplash

Hidrologii avertizează: cod galben de inundații pe râuri din Covasna și Harghita

O atenționare cod galben de inundații valabilă până la ora 20.00 pe râuri din două județe a fost emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

Hidrologii avertizează că, până la ora 20.00 se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Râul Negru – bazin superior și mijlociu, județele Covasna și Harghita.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinle hidrografice: Ghelința și Borviz.

Nordul, nord-vestul și centrul țării se află sunt atenţionare cod galben de vijelii, grindină și averse torențiale, valabilă până la ora 23.00.

De asemenea, este în vigoare și o informare meteo până miercuri dimineață, care anunță instabilitate atmosferică luni cu precădere în regiunile vestice, nord-vestice, centrale, precum și în zonele de munte, în noaptea de luni spre marți în sud-vest, iar marți îndeosebi în jumătatea de vest a țării.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp. site news

Lasă un răspuns