Handbaliștii kosovari, gata-gata să bată Italia! Urmează România?

Surpriză de proporții la Benevento – Statul Kosovo a făcut egal cu naționala Italiei, scor 26 – 26, la Turneul de calificare în play off-ul Campionatului Mondial din 2021, turneu ce a-nceput ieri, la Benevento, în Lo Stivale iberica (Cizma Iberică). Un rezultat la care nu ne așteptam și care schimbă total datele problemei și în tabăra tricolor

În partida de aseară, terminat în jurul orei 22:00, kosovarii au jucat cu mare ambiție, fiind gata chiar să producă surpriza, italienii reușind egalarea cu câteva secunde înainte de final. De altfel, meciul a stat mai mereu sub semnul echilibrului, iar la pauză a fost 11-11! Cei mai buni marcatori au fost Dedaj 8, Jupa și Tahirukaj, ambii câte 4 goluri, de la oaspeți, respective Arcieri 6, Stabellini 5 și Parisini 4, de la italieni.

Prin urmare, dintr-un derby, pe care noi credeam că-l vom desfășura duminică, împotriva Italiei, s-au făcut două – unul astăzi, împotriva Republicii Kosovo, iar dacă va fi victorie, atunci rămâne ca decisivul să fie duminică, contra Italiei.

Naționala de handbal din Kosovo s-a născut în România!

Să facem puțină istorie, mai ales că naționala lor de handbal s-a născut în România, în 2014! Așadar, Statul Kosovo a prins contur în 1990, însă Declarația de Independență a avut loc abia în 2008. Referitor la naționala masculină de handbal, aceasta a desfășurat primul meci oficial, sub auspiciile Federației Europene (EHF), abia în octombrie 2014, când a întâlnit selecționata României, într-o dublă manșă. În primul meci, la București, tricolorii au câștigat cu 36-24 (17-10), revanșa având loc peste câteva zile, la Priștina, încheiată tot cu un succes românesc, 36-16 (15-10). De remarcat faptul că la întâlnirea din Polivalenta bucureșteană, n-au existat arborate steaguri ale Statului Kosovo și nici Imnul țării oaspete nu s-a cântat, România nerecunoscând, la acea vreme, Republica Kosovo. Meciurile aveau ca miză preliminariile pentru play off-ul Campionatului European din 2018, iar din Grupa C de calificare mai făcea parte și Italia, care a învins și ea Kosovo, tot de două ori. Se pare că din 2014 și până astăzi datele problemei s-au mai schimbat, iar handbaliști kosovari și-au ridicat mult nivelul valoric. Prin urmare, trebuie să fim foarte atenți în meciul de astăzi, să nu credem că suntem învingători înainte de joc, ca nu cumva să avem parte de vreo surpriză neplăcută!

In 2014 am bătut Kosovo de două ori, dar ce va fi astăzi?

Lasă un răspuns