Handbaliștii de la Rhein-Neckar Lowen au experimentat handbalul cu mască – sunt singurii din Bundesliga care și-au reluat pregătirile!

Una din puternicele echipe din campionatul de handbal al Germaniei, Rhein-Neckar Lowen, și-a chemat jucătorii la antrenamente, după mai bine de o lună și jumătate de pauză (foto sus: Uwe Gensheimer). Leii din Manheim au profitat de măsurile convenite între guvernul german și landurile federale, pentru reluarea activității. Doar că, graba este nejustificată, pentru că Federația Europeană a suspendat jocurile din Cupa EHF, cupă unde Lowen se afla chiar pe primul loc al Grupei B și urma să joace în sferturile de finală. Mai mult, și Federația Germană a suspendat meciurile din Bundesliga, prin urmare, nu mai există niciun motiv competițional, pentru acest sezon, pentru toți handbaliștii din Germania. Excepție face THW Kiel, care a fost selecționată, după criterii arbitrare, să joace în Final Four-ul Champions League, competiție ce urmează să aibă loc la Koln, în luna decembrie a acestui an.

Cu mască, mănuși și dezinfectant, așa se desfășoară noul tip de antrenament!

Și Steffen Fäth trebuie să se acomodeze cu masca…

Trebuie să mai spunem că jumătate din Leii din Manheim au fost infectați cu coronavirus, după ultimul meci disputat în Bundesliga, cu Kiel, în deplasare, jucătorii fiind obligați să stea în carantină, mai bine de două săptămâni. Înainte de a se întoarce pe semicerc, toți handbaliștii au fost testați, inclusiv antrenorul Martin Schwalb, care a fost infectat și el. ”Am format trei grupuri de câte patru jucători și am lucrat pe rând la sală, apoi pe pistă și în aer liber. N-am avut niciodată contact unii cu alții, iar la începerea antrenamentului am primit fiecare câte-o mască, mănuși și o sticlă de dezinfectant. Ba chiar și distanța socială de un metru și jumătate a fost respectată”, a declarat spaniolul Guardiola Villaplana, handbalist ce urmează să plece în această vară, după o perioadă de 7 ani, petrecută în cușca leilor! ”Ne vom întâlni din nou, zilele acestea, dar numai pentru a ne lua la revedere”, a mai adăugat Guardiola.

Lasă un răspuns