Guvernul și PNL vor amânarea alegerilor locale pentru septembrie, când ar fi simultan cu anticipatele

Surse din conducerea PNL au declarat presei că premierul Ludovic Orban analizează ca variantă de lucru amânarea organizării alegerilor locale, din cauza stării de urgență care urmează să fie declarată la începutul săptămânii de către președintele Klaus Iohannis.

Astfel, alegerile locale ar urma să fie organizate în luna septembrie. Scrutinul va fi concomitent cu alegerile parlamentare, care ar deveni astfel alegeri anticipate.

Întrebat într-o conferință de presă, organizată de la Vila Lac, despre amânarea alegerilor, Ludovic Orban a declarat că încă nu se pronunță în legătură cu această posibilitate.

„Am convenit asupra datei de 28 iunie după discuțiile cu liderii politici, urmând să vedem care sunt evoluțiile și eventual să luăm altă decizie. Deocamdată e prematur să ne pronunțăm dacă amânăm sau nu alegerile,. Asta pentru că este greu de anticipat dacă e un virus sezonier, când va fi atins un vârf, în funcție de evoluții vom lua deciziile potrivite”, a declarat Orban.

Vezi pe larg declarațiile premierului de dumincă seara, despre România în stare de urgență.

Criza epidemiei de coronavirus ar face imposibilă desfășurarea campaniei electorale pentru alegeri în luna mai sau iunie. Mai ales că autoritățile nu știu cât va dura perioada de restrângere a activităților publice, pentru că nu este clar pe ce durată se va întinde prezența virusului în România.

Citește și actualizarea MAE despre condițiile de călătorie în fiecare țară afectată de coronavirus.

Ar exista susținere pentru această variantă din partea tuturor partidelor de Opoziție, susțin sursele citate. site news

Lasă un răspuns