Guvernul promite 10 miliarde de lei, cu dobândă zero, pe timp de criză COVID-19. Cine va primi banii

Guvernul promite să acorde IMM-urilor garanții pentru a avea acces la capital de lucru cu dobândă zero în valoare de până la 10 miliarde de lei, impactul pozitiv în economie fiind estimat la circa 70 miliarde lei, a scris, duminică seară, pe pagina sa de Facebook, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Guvernul promite multe

„O mică parte din pachetul substanțial de susținere a economiei. Suntem gata să oferim garanții pentru ca IMM-urile să aibă acces la capital de lucru cu dobândă zero, fără alte comisioane, cu perioadă de grație extinsă, în valoare de până la 10 miliarde lei. Impactul pozitiv în economie (este) estimat la aproximativ 70 miliarde lei”, a scris Cîțu pe pagina de socializare.

Acesta declarase, sâmbătă, că economia României va avea nevoie, dacă ultimele estimări privind creșterea economică în Uniunea Europeană se adeveresc, de un pachet substanțial de resurse financiare, de cel puțin 1% din PIB.

COVID-19, impact cu consecințe grave

Premierul Ludovic Orban a declarat, la rândul său, duminică, într-o conferință de presă, că Executivul este pregătit să adopte măsuri pentru susținerea companiilor afectate de pandemie, nominalizând domenii precum transporturile, horeca etc.

„Am constituit un grup de lucru care să analizeze impactul economic și să pregătească măsuri care să susțină toate domeniile economice. Este clar că în transporturi, rutier, de marfă, în domeniul ospitalității- cafenele, restaurante, ca și în alte domenii, impactul este foarte mare și Guvernul este pregătit, printr-o consultare amplă cu patronate și indicate, să adopte măsuri rapide pentru companiile din domeniile afectate și a angajaților care riscă să aibă de suferit”, a declarat Ludovic Orban. site news

Lasă un răspuns