Guvernul indian taie cu 30% salariile tuturor demnitarilor

Premierul indian Narendra Modi, preşedintele Ram Nath Kovind şi alţi responsabili politici de rang înalt vor avea salariile reduse cu 30% în acest an, pe fondul epidemiei de COVID-19 şi al consecinţelor asupra economiei, transmite agenția de presă Reuters, citând un ministru de la New Delhi.

Guvernul condus de Modi a impus în India restricţii de deplasare pentru o perioadă de trei săptămâni în încercarea de a limita răspândirea SARS-CoV-2. Măsura a lăsat însă fără un loc de muncă milioane de oameni şi mulţi indieni din categoriile cele mai vulnerabile ale societăţii au mari dificultăţi în a-şi asigura hrană şi un adăpost.

În acest context, guvernul federal a aprobat un decret prin care premierul Modi, împreună cu preşedintele Ram Nath Kovind, guvernatorii de state şi membri ai parlamentului vor avea salariile reduse, ca parte a responsabilităţii lor sociale, a declarat ministrul informaţiilor, Prakash Javadekar, citat de presa internațională.

India, unde primul caz de coronavirus a fost confirmat la 30 ianuarie, a efectuat până acum doar 90.000 de teste. Dintre cele 4.312 persoane confirmate cu COVID-19, 124 au decedat.

Dharavi
În mahalaua Dharavi există doar o toaletă la 500 de locuitori

Situația din India este însă considerată de analiști drept un butoi cu pulbere al cărui fitil a fost deja aprins. Spre exemplu, în Dharavi, mahalaua din suburbiile Mumbai-ului trăiesc, pe o suprafață totală de doar 2,1 kilometri-pătrați, peste 700.000 de locuitori (după unele surse, chiar 1 milion de oameni). În această zonă, media de toalete este de 1(una) la 500 de locuitori, iar măsurile distanțare socială nu pot fi, pur și simplu, impuse. Primul caz infecție cu SARS-CoV-2 soldat cu deces în Dharavi a fost raportat la 1 aprilie. site news

Lasă un răspuns