Guvernul i-a întors spatele lui Bădulescu, care a cerut activarea stării de urgențe: În trei zile, Bucureştiul nu va mai face faţă epidemiei

Guvernul i-a întors spatele lui Bădulescu. Vicepremierul Capitalei a declarat că Primăria din București nu a primit niciun răspuns de la Guvern, astfel încât această situație gravă să fie rezolvată.

„Alaltăieri (n.r. – marți), Comitetul Municipal pentru Situații Speciale de Urgență a solicitat Guvernului să fie alocate fonduri pentru noi centre de carantină, deoarece, la nivel instituțional, primăriile de sector și primăria  Capitalei  au consumat locurile prevăzute de carantină. Nu am primit niciun  răspuns de la Guvern. Ne aflăm în situația pentru contractarea acestor servicii. Din acest moment, nu mai avem capacitatea să introducem în carantină instituțională pe nimeni. NU mai avem locuri pentru carantină”, a spus Adrian Bădulescu, la Digi24.

Guvernul i-a întors spatele lui Bădulescu

Potrivit lui Bădulescu, „Guvernul a refuzat să aplice OUG 21 care permite cheltuiala unei astfel de situații la nivelul primăriilor”, „păstrând cheltuiala pe locurile pentru carantină la Guvern”.

Viceprimarul Capitalei a cerut să fie activată starea de urgență în București, ca urmare a celor opt cazuri de coronavirus înregistrate miercuri.

Acesta a adăugat că, în curând, Capitala nu va mai face față numărului mare de persoane infectate cu COVID-19.

„Aceasta este prima zi de creştere a numărului de persoane infectate cu coronavirus. Dacă această creştere va continua, începem să avem o problemă. Este un semnal de alarmă pe care noi l-am tras şi l-am înaintat către Comitetul Special pentru Situaţii de Urgenţă.

Orice astfel de calup mare care merge într-o unitate spitalicească, consemnează şi un grup de personal medical. De aici apar problemele. Dacă va exista această rată de infestare, vă spunem că în trei zile municipiul Bucureşti nu mai are capacitatea să facă faţă unor astfel de cazuri”, a spus Aurelian Bădulescu pentru România TV.

În București au fost înregistrate 21 de persoane infectate cu coronavirus. site news

Lasă un răspuns