opiniatimisoarei

Guvernul discută astăzi prelungirea stării de alertă

Guvernul va discuta în ședința de astăzi, 14 august, conform ordinii de zi afișată pe site-ul oficial al Secretariatului General al Guvernului (SGG), hotărârea de Guvern ce vizează prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile, începând cu data de 16 august.

„Începând cu data de 16 august se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, și prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, conform proiectului de HG, ce va fi discutat vineri.

România a intrat, pentru prima dată, în starea de alertă, la data de 15 mai. Aceasta este a treia oară când se prelungește această măsură de prevenire a răspândirii infectărilor cu noul coronavirus.

Măsura vine ca urmare a faptului că numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în țara noastră este in continuă creștere, ieri înregistrându-se un nou record de imbolnăviri în 24 de ore, anume 1.454 de cazuri, ridicând bilanțul la 66.631, de la debutul pandemiei. site news

Lasă un răspuns