Gripa a mai secerat o viață în România!

Gripa face încă o victimă în România, numărul deceselor ajungând la 13.

Gripa face noi victime

Numărul deceselor cauzate de gripă creşte în România. Încă un bărbat din judeţul Harghita, în vârstă de 53 de ani, a murit, el nefiind vaccinat anti-gripal.

CITEȘTE ȘI Gripa in Romania a fost declarata prima saptamana epidemica a sezonului

Bărbatul de 53 de ani, din judeţul Harghita, cu condiţii medicale necunoscute şi nevaccinat anti-gripal, a murit pe 1 februarie.

13 decese cauzate de gripă

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a comunicat, duminică, al 13-lea deces cauzat de gripă în acest sezon.

Vineri a murit un alt bărbat din Harghita, celelalte decese fiind înregistrate în Cluj, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa, Hunedoara, Sibiu şi Vaslui (câte un caz), iar în Prahova şi municipiul Bucureşti au fost câte două decese.

CITEȘTE ȘI Gripa tratata rapid cu un medicament antiviral

În sezonul trecut, în perioada similară, au fost înregistrate 69 decese confirmate cu virus gripal, din care 52 tip A, subtip (H1)pdm09, 8 subtip H3 și 9 A nesubtipat. De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 398 cazuri de gripă.

Până la data de 26.01.2020 au fost vaccinate antigripal 1.475.494 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Gripa este o boală respiratorie contagioasă cauzată de viruși care infectează nasul, gâtul și plămânii. Boala se confundă ușor cu o răceală comună datorită simptomelor asemănătoare: scurgeri nazale, durere în gât și tuse. Gripa prezintă simptome mai severe, cum ar fi dureri de cap și febra, transpirații reci și frisoane, dureri musculare și chiar vărsături. Ea se răspândește în mod normal prin tusea și strănutul unei persoane infectate. Adulții sunt contagioși de la 1-2 zile înainte de a obține simptomele și până la 7 zile după ce se îmbolnăvesc. Aceasta înseamnă că puteți răspândi virusul gripal înainte de a ști chiar că sunteți infectat .site news news

Lasă un răspuns