Grindeanu, pe o listă cu posibili premieri PSD

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, a afirmat sâmbătă, în legătură cu o nouă eventuală propunere din partea PSD a lui Grindeanu pentru funcţia de premier: „Nu sunt eu … Nu de la mine se face propunerea de prim-ministru. Eu aş susţine orice om de stânga capabil să ocupe această funcţie”.

„Nu e exclusă o eventuală propunere a unui premier după moţiunea de cenzură. Într-adevăr, discuţiile au fost în a propune un premier de stânga, nu neapărat PSD. (…) Înainte ca preşedintele să desemneze un nou premier, trebuie să ţină cont de noua majoritate în Parlament”, a mai spus Simonis.

Citește și ce nume celebre de lideri PSD și UDMR nu au semnat moțiunea de cenzură.

PSD va propune un premier independent în cazul în care Guvernul Orban va fi demis prin moțiune de cenzură, au relatat surse din partid . Potrivit surselor, social-democrații nu s-au decis încă asupra unui nume de premier independent.

Ce jocuri se fac în PSD, Congresul depinde de moțiune iar Grindeanu este blocat

În urmă cu câteva săptămâni, președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a venit cu propunerea de a învesti un „guvern de uniune națională”, în cazul în care Guvernul Orban este demis. Acest „guvern de uniune națională” ar trebui să guverneze până la alegerile la termen.

PSD nu și-a fixat Congresul pentru că așteaptă deznodământul moțiunii de cenzură. Surse din PSD au declarat că dacă pică Guvernul Orban și se intră în logica anticipatelor, noua realitate politică are șanse mari să precipite și cursa internă din formațiunea social-democrată.

PSD pare că s-a decis, este pregătit de anticipate

„Daca sunt simultan locale si parlamentare, sefia PSD o sa se joaca acum pentru urmatorii 4 ani”, au zis surse din conducerea PSD. „Nu se mai asteapta pana anul viitor pentru adevarata sefie a PSD”, au mai declarat sursele citate. În discutiile interne, liderul PSD s-a declarat convins că motiunea de cenzura trece si Guvernul pica. De asemenea, PSD nu va vota al doilea guvern Ludovic Orban.

Află și ce rezultate-șoc indică cel mai nou sondaj de opinie, cât e diferența dintre PNL și PSD.

Mai multi lideri PSD s-au pronuntat in sedintele din weekend pentru anticipate. Unul din aceștia este Claudiu Manda, lider PSD Dolj.

În acest moment, PSD a stabilit că dupa alegerile parlamentare din iarnă va avea loc in 2021 un nou Congres. În discuțiile interne lideri importanti ai PSD spun ca echipa aleasa la Congresul programat in aceasta luna va fi una ‘interimara’ pana la viitorul Congres din 2021. Atunci, la sefia PSD ar fi bine sa se instaleze un lider cu profil de prezidentiabil, gen Grindeanu. În caz de anticipate, Congresul PSD ar putea să fie amânat, astfel, în vară. site news

Lasă un răspuns