Grațiela Vâjaială, mărire și decadență – fosta șefă antidoping a ascuns prafuri pentru mama-mare!

Incredibil, dar adevărat, după mai bine de 30 de ani de activitate, în lupta antidoping, mai întâi ca directoare a Laboratorului de la București, din 1983, de la înființare, și până în 2005, când a afost avansată în funcția de șefă a Agenției Naționale Antidoping, pentru merite deosebite, Grațiela Vâjâială a fost prinsă de Agenția Mondială Antidoping că a falsificat unele probe positive, la diferite substanțe dopante. Până la urmă, Vâjâială a ieșit pe ușa din dos a sportului românesc, descoperindu-se că ea a fost persoana care a ordonat subalternilor săi să mușamalizeze mai multe teste pozitive, ale unor sportivi români, care ar fi dus, cu siguranță, la suspendarea acestora. Vorbim de luptătoarele Elena Scărlătescu și Suzana Șeicaru, de halterofilul Gabriel Sâncrăian, un abonat înrăit la prafurile albe, dar și de folosirea metodei SAr-PAGE, pentru analiza de sânge, una nevalidată de laborator, dar impusă de Vîjâială, în cazul morții fotbalistului de la Dinamo, Patrick Ekeng.

Laboratorul de la București a fost oprit, din cauza Doamnei prăfuite!

Grațiela Vâjâială

Sunt multe de spus, despre faptele din întuneric ale fostei șefe ANAD, acțiuni rușinoase, imposibil de închipuit, care, probabil, i-au adus și avantaje, dacă a recurs la așa ceva. Comportamentul deviant al Grațielei Vâjâială nu poate fi pus la îndoială, el fiind descoperit și dovedit chiar de Agenția Mondială Antidoping (AMA), for superior al Laboratorului de la București. Asta se întâmpla în noiembrie 2017, data de la care Laboratorul Național a și fost suspendat, la fel ca și directorul Laboratorului, Valentin Pop, și directoarea adjunctă, de la acea vreme, Mirela Zorio.  Mai mult, în ciuda acestor descoperiri și sancțiuni, ale forului mondial AMA, Grațiela Vâjâială a continuat să influențeze angajații laboratorului până în decembrie 2017, ca să ascundă încă un test pozitiv la hormonul uman de creștere, HGH. Pe Vâjâială au dat-o în fapt doi angajați, Cristina Stan și Ani Toboc, doctori care au făcut mărturisiri complete. Ne oprim aici, cu faptele acestui personaj – hai s-o numim Doamna prăfuită, dar poate că într-o zi o să redăm toate anchetele efectuate până acum.

Ministrul Stroe nu vrea să-i mai dea Indemnizație de merit…

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe

Am readus-o în discuție pe Doamna prăfuită, pentru că actualul ministru al Sporturilor, Ionuț Stroe, a ieșit din nou la rampă, cu o decizie pe care o aplaud cu entuziasm – Stroe vrea să caute soluțiile legale, pentru a opri acordarea Indemnizației de merit, din partea Ministerului Sportului, pe  care o primește Vâjâială, acuzată de WADA că ar fi ordonat acoperirea unor teste poizitive, ale sportivilor români  

”Dacă există o comisie de acordare a acestor indemnizații, vom modifica legislația să existe o comisie și pentru retragerea acestei indemnizații, care este destul de mare, de 6200 de lei. Aceste beneficii ar trebui verificate și, eventual anulate, pentru că atâta timp cât ai făcut greșeli, este decent să îți pierzi aceste drepturi. Mai mult, nu vreau să văd niciun sportive dopat că se pregătește în continuare în bazele noastre. Și răspunderea patrimonială este, până la urmă, un act prin care trebuie să răspunzi, dacă ai înșelat”, a declarat ministrul Stroe, care s-a referit și la cei cu rente viageră, cât și la toți care primesc indemnizații de la stat, sub orice formă!

Cristian Balaj știe că Laboratorul este monitorizat!

Șeful ANAD, Cristi Balaj

Într-o discuție pe care am avut-o cu actualul șef al Agenției Naționale Antidoping, Cristian Balaj, acesta îmi dezvăluia faptul că numele său a reprezentat o garanție morală pentru cei de la WADA, de a ridica sancțiunea Laboratorului de la București. Ceea ce s-a și întâmplat, cu câteva luni în urmă, iar examenul cel mare a venit mult mai repede decât s-ar fi așteptat Balaj – dopajul cu laser intravenos de la Corona Brașov, care a implicat 17 handbaliste, ba chiar și câțiva hocheiști de la același club! ”Există o Comisie de Audieri, total independent de Agenția noastră, care lucrează conform standardelor. Nu ne permitem greșeli sau omisiuni, mai ales că la sfârșitul lunii ianuarie avem în vizită reprezentanți ai Agenției Mondiale Antidoping. Nu vin să ne controleze, vor doar să purtăm discuții, să ne punem de acord în unele privințe, dar știm că vor fi atenți la toate documentele și acțiunile noastre”, îmi spunea Balaj.

Așadar, dopajul este un subiect care a-nceput la finalul anului 2019, dacă ne referim la handbalistele de la Corona Brașov, și care continua cu o avalanșă de știri și fapte și în 2020, și mă gândesc la halterofilii Răzvan Martin și Roxana Cocoș (re)descoperiți dopați abia acum, tocmai de la Olimpiada din 2012, apoi la decizia ministrului Stroe, de a porni un război împotriva fostei șefe ANAD, Grațiela Vâjâială, cât și împotriva tuturor sportivilor cărora le plac… prafurile pentru mama-mare, vorba lui Gogu, din Brigada Diverse: ”Prafuri pentru mama mare. Mama mare, perfect, de unde le-ai luat? De la prietenul Trandafir, care-l are de la prietenul Patraulea, ca i l-a dat un prieten cu ospatarul si-am dat de dracu? Nu-s bune prafurile? Va rog tovarasu capitan, nu-l luati pe Patraulea, nu-l mai luati! Nu ma bagati inauntru! Aualeu! Iar inauntru”!Lasă un răspuns