Grădiniță din orașul Galați, închisă din cauza unui caz de Covid 19

Un membru al personalului auxiliar al singurei grădinițe cu program săptămânal din Galați s-a infectat cu COVID-19, iar autoritățile sanitare au decis să închidă unitatea până pe 17 septembrie. Educatoarele și copiii își vor desfășura activitatea online.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar din Galați au anunțat că singura grădiniță care își desfășoară activitatea fără întrerupere, de luni până vineri, inclusiv pe parcursul nopții, a fost închisă din cauza apariției unui caz de Covid 19. Decizia a fost luată de Direcția de Sănătate Publică.

„Grădinița cu program săptămânal nr. 32 Galați nu va începe noul an școlar în scenariul verde, cu copii în clase, cum permite situația municipiului Galați. Din cauza depistării unui caz de Covid 19 la o persoană din cadrul personalului nedidactic, Direcția de Sănătate Publică a județului Galați a decis ca unitatea de învățământ să fie închisă până pe 17 septembrie, motiv pentru care cei 84 de copii vor desfășura programul în scenariul roșu, exclusiv online”, au anunțat reprezentanții IȘJ Galați.

În grădinița din Galați preșcolarii pot dormi peste noapte. Cinci copii erau înscriși în programul permanent.

Cursuri online vor fi și la alte unități de învățământ din județul Galați.

De asemenea, o școală pentru copiii cu dizabilități din Tecuci a fost închisă după ce o femeie de serviciu s-a infectat, iar într-o unitate din mediul rural elevii vor învăța online din cauza umărului mare de persoane din localitate, infectate cu virusul Sars Cov 2. În alte școli și grădinițe din orașul Galați se va învăța online deoarece acestea funcţionează la parter de bloc, nu au autorizaţie de la DSP și nu pot asigura copiilor spațiul necesar de siguranță. site news

Lasă un răspuns