Gloria Bistrița, înlocuitoarea Coronei Brașov în Europa, aduce un punct mare de la MKS Lublin!

Și vorbim de Cupa EHF la handbal feminin și de Grupa C a competiției, acolo unde Gloria Bistrița i-a luat locul Coronei din Brașov, eliminată pe motiv de doping cu laser intravenos. Trebuie să spunem că circulă varianta că gruparea bistrițeană ar fi reclamat dopingul la Agenția Mondială Antidoping, gestul fiind considerat lipsit de fair play, de către cei care au fost prinși cu dopingul în vene. Dar nu cred că așa se pune problema, brașovenii, in corpore, niște ignoranți în materie de proceduri ilegale, ar trebui să se jeneze de ceea ce au făcut. Și vorba românului, prostia și hoția se plătesc în egală măsură, așa că atenția la viitor!

Gloria Bistrița

Revenind la meciul Gloriei, de astăzi, în deplasare cu MKS Lublin, din Polonia, chiar le felicităm pe fetele antrenorului Pașca – au simțit o oarecare presiune, pentru faptul că le-au luat locul colegelor de la Brașov, și s-au luptat cât au putut, pentru un rezultat bun. A ieșit un egal, 22-22, însă putea fi chiar victorie, dacă Bistrița găsea drumul spre poarta gazdelor, în ultimele 27 de secunde. De altfel, finalul a fost unul incendiar: la 20-20, Dziana Ilyna a ratat o aruncare de la 7 metri, apoi Pristavița primește eliminare, în minutul 58, pentru ca imediat vicecampioana mondială Zoqbi de Paula să salveze și ea un 7 metri important. Andra Liviana Moroianu marchează cel de-al doilea gol al său, pentru 22-21, însă apărarea nu face față și polonezele ne egalează la doar câteva secunde distanță. Avem atacul, Pașca cere timp de odihnă, se face o strategie pentru gol, dar Elisei nu mai este rapidă ca altădată și atacul se risipește! Un egal care poate fi decisiv, în economia calificării în sferturile de finală, acolo unde vor să ajungă  și danezele de la Odense, dar și maghiarele de la ERD. Și punctele vor fi tranșate cât se poate de repede, ultima etapă din grupă urmând să se joace pe 9 februarie, când Gloria Bistrița va juca un meci important în Ungaria, suntem siguri, la ERD.

Măgura Cisnădie nu este pregătită, nici acum, pentru Europa!

Echipa antrenată de Alexandru Weber, Măgura Cisnădie, a avut o prestație lamentabilă, în primul meci din Grupa B, a Cupei EHF. Handbalistele din Valea Ursului au avut puteri pentru doar două tururi în Europa, iar acum, în Grupele principale ale competiției, ne arată că este obosită, că nu-i mai arde să se ia la trântă cu nimeni.

Măgura Cisnădie

A pierdut primul meci de astăzi, scor 26-38, la o diferență aproape umilitoare, de 12 goluri, iar șanse să aducă vreun punct la Sibiu, de pe Bătrânul Continent, sunt infime – urmează să întâlnească pe Siofok, din Ungaria, echipa medaliatei cu argint de la Mondiale, Nerea Pena, din care mai fac parte și Zsuzsanna Tomori, și Camille Aoustin, din Franța, și Margaretha Solberg din Norvegia; și apoi pe danezele de la Kobenhavn, unde joacă Bidstrup și Hjertner, din Norvegia, dar și campioanele mondiale Bont și Nusser, din Olanda. Despre Vegeta Podravka, din Croația, ce să mai spunem, i-a administrat o lecție usturătoare formației noastre, care parcă nici n-a fost pe teren!

Alexandru Weber

Din nefericire, Măgura Cisnădie are o experiență tristă în grupele Cupei EHF, pentru că în ediția 2018/2019 n-a acumulat niciun punct din 6 meciuri, având un golaveraj de -75 (115 goluri marcate și 190 primite). Din grupă au mai făcut parte Team Esbjerg, Danemarca, Storhamar, din Norvegia, și Bietigheim, din Germania. Amintirile dor, așa este, și se pare că antrenorul Weber și elevele sale nu prea au învățat multe, din tristețile sezonului trecut…

Lasă un răspuns