Ginecolog prins în flagrant când primea 1.400 de lei mită, pacienta înjurată și hărțuită de personalul medical după denunț

Un medic ginecolog de la spitalul din Târgoviște a fost prins în flagrant de ofițerii Direcției Generale Anticorupție când primea 1.400 lei de la soțul unei femei pe care urma să o asiste la naștere. Suma cerută inițial de medic ar fi fost de 1.750 de lei. Denunțul a fost făcut chiar de femeia care urma să nască prin cezariană. Pacienta, care a născut între timp și este internată în spitalul din Târgoviște, acuză că a fost înjurată și hărțuită de personalul medical, după ce a făcut denunțul. De cealaltă parte, managerul spitalului, Claudiu Dumitrescu, a declarat pentru HotNews.ro că s-a dus personal astăzi pe secție și a pus în vedere personalului medical să nu mai facă niciun fel de presiuni asupra femeii. Asta în cazul în care aceste acuzații sunt adevărate.

Citește și experiența ui Ponta cu mama sa internată, cum a fost sunat la 11 noaptea și i s-au cerut bani.

Denunțul a fost făcut chiar de femeia care urma să nască prin cezariană, iar procurorii și ofițerii DGA au organizat flagrantul, care a avut loc la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Medicul ginecolog a fost reținut, iar ulterior plasat în arest la domiciliu. Medicul este pensionar, dar avea încheiat un contract de servicii cu spitalul.Soțul femeii care a făcut denunțul acuză faptul că soția sa a fost înjurată în spital și că se fac presiuni asupra sa.

Soțul pacientei arată cum s-au răzbunat angajații spitalului pe soția lui

Soțul femeii care l-a denunțat pe medicul ginecolog care a cerut mită acuză faptul că soția sa a fost înjurată în spital și că personalul medical ar face presiuni asupra ei: „Să trăiți, ma scuzați ca va deranj din nou dar este o problema foarte gravă din punctul meu de vedere cu soția mea la spital, de dimineață la ora 6:30 o asistentă și nu prea voia sa ii facă tratamentul pe motiv ca „l-a aranjat pe doctor” iar acum 30 de minute a venit un domn doctor ginecolog Tomescu a întrebat-o dacă ea e ……. iar când a ieșit din salon a înjurat-o de toate alea și avea și el o pacienta cu soția în salon operata ieri și a mutat-o din acel salon”.

Deputatul USR Ungureanu, nelipsit din scadndalurile medicale, intervine în poveste

Mesajul soțului femeii a fost publicat de deputatul USR Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook. Emanuel Ungureanu dezvăluie că el este cel care a îndemnat familia să îl denunțe pe medicul care a cerut mită.

Cronologia evenimentelor, potrivit soțului femeii:

„1. Asistenta a întrebat-o pe femeie daca îi face un calmant, chiar daca l-a „aranjat” pe medic.
2. Seful secției a spus că nu raspunde pentru razbunarea corpului medical.
3. Seful secției a venit in salon și a injurat- o de toti mortii si ranitii.”

Manager de spital vs deputat USR, mesaje contradictorii

Claudiu Dumitrescu a mai declarat, pentru HotNews.ro, că i-a lăsat pacientei numărul său de telefon pentru ca aceasta să îi sune imediat, în cazul în care va mai avea neplăceri. Managerul spitalului a promis că va reveni pe secție pentru a verifica din nou situația.

Vezi și alt scandal dezvăluit de deputatul Ungureanu la Spitalul Universitar din Capitală.

„Astăzi, ofițerii DGA Târgoviște au arestat un medic ginecolog care a pretins 1500 de lei mită unui cuplu sărac dintr-un sat din Dâmbovița. Medicul i-a pretins bani soțului. Șpaga trebuia dată după intervenție și a fost împărțită ulterior între ginecolog, anestezist și o asistentă de la sală. Medicii și asistentele din spital au reacționat prompt împotriva victimei șpăgarilor, colegial, frumos, nu?”, a scris Emanuel Ungureanu.

„Rog public instituțiile statului să protejeze această familie și medicii și asistentele care le plâng de milă colegilor șpăgari și fac presiuni asupra acestei familii să fie aspru pedepsiți!” este mesajul postat de Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns