Gigant străin livrează mâncarea la spitalul din Craiova fără avize sanitar-veterinare, dovadă că suntem priviți drept lumea a treia

Ansamble Catering & Services SRL, o companie cu 5.000 de angajați pe Glob, livrează mâncarea bolnavilor în condiții neconforme la Craiova. Ea a fost amendată de DSV și DSP, iar Direcția Sanitar-Veterinară Dolj a interzis firmei, printr-o ordonanță, să-și mai desfășoare activitatea.
Daniela Corbu, director comercial și development regional al companiei Ansamble Romania, susține că a fost o eroare de comunicare. Ea susține că în momentul controlului compania era în proces de autorizare. Directorul interimar al Spitalului Judeţean din Craiova, Florin Georgescu, recunoaște că Ansamble Catering livra mâncarea la preț dublu, “pentru că prețul fostei firme rămăsese cel de acum 11 ani și nu se mai puteau face forme legale pentru a prelungi colaborarea”.

Cum a ajuns o multinațională să dea mâncarea bolnavilor din Craiova

Ansamble Catering & Services SRL a ajuns în spital de la 1 ianuarie 2020, după o negociere fără publicare. Surse din piață spun că, mai mult, livrează mâncarea la preț dublu față de fosta companie din spital, Elcomex Catering, care aducea produse de un deceniu la Spitalul Județean. I

Vezi aici ultima dramă petrecută într-un spital de stat în ultimul weekend.

Ansamble Catering a fost reclamată la DSV și DSP de alte companii. “Atât condițiile neconforme în care se prepară hrana pentru pacienți, cât și calitatea îndoielnică a produselor alimentare și nu în ultimul rând a hranei refuzate de pacienți sunt un real pericol pentru siguranța vieţii pacienților, hrănirea acestora fiind parte a actului medical”, se arată în plângeri.

Controlul DSV arată iresponsabilitatea firmei care face profit de pe urma bolnavilor

Pe 7 ianuarie 2020, conform ordonanței cu nr. 01/7.01.2020, Direcția Sanitar-Veterinară Dolj “dispune, începând cu data de 07.01.2020, interzicerea desfășurării activității de catering, CAEN 5621, de către SC ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL (…) Menționăm că operatorul economic nu este autorizat sanitar veterinar, conform Ord. 107/2019 al ANSVSA”, se arată în documentul semnat de directorul executiv al DSV Dolj, Dr. Andrei Butaru.

Citește aici despre alt caz scandalos, mâncare cu viermi pentru bolnavii unui spital de la noi.

Mai mult, într-un alt document al DSV, nr. 26/07.01.2020, se arată că “inspectorii D.S.V.S.A. Dolj au verificat unitatea menționată (…) și au constatat că aceasta desfășoară activitate de alimentație publica fără a deține autorizatie sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, emisă de D.S.V.S.A. Dolj”. În plus, “pentru aceasta, unitatea a fost sancționată cu amendă contravențională conform HG 984/2005, în valoare de 10.000 lei. Totodată, s-a emis Ordonanța de lnterzicere a Activității nr. 01/07.01.2020”.

Cum ajunge mîncarea la spital, doar cu animalele te porți așa

Sursele Libertatea spun că mâncarea ajunge foarte târziu în spital, fiind adusă din afara instituției. Plângerile au ajuns şi la Direcţia de Sănătate Publică Dolj, care a amendat şi ea compania. „Astfel, la controlul oficial efectuat în data de 7.01.2020, s-a constatat încălcarea unor prevederi legale, pentru care s-a dispus sancţionarea contravenţională cu amendă conform HG nr. 857/2011, în valoare de 25.000 de lei.” Documentul este semnat de Ludmilla Angela Prunariu, directorul DSP Dolj, şi inspectorul şef Valeria Andreescu.

Firma abonată la contracte cu mâncarea din spitalele noastre

Fondată acum 38 de ani, multinaționala Ansamble Catering are circa 5.000 de angajați în 13 țări de pe trei continente (Europa, Asia, Africa). Compania a intrat în România acum 10 ani. Conform datelor de la Registrul Comerțului, are 307 de angajați. Acționar majoritar este o companie din Vannes, Franța și administrator ul vine din Maroc. În ultimii ani, conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), a livrat mâncare de zeci de milioane de lei la mai multe spitale din București. Printre acestea sunt Spitalul Universitar, Institutul Clinic Fundeni și Spitalul Bagdasar-Arseni. site news

Lasă un răspuns