Gheorghe Tadici spune că nu el este vinovat de înfrângerea în fața Rapidului, ci factorii colaterali!?

Și sunt întru totul de acord cu el, pentru că nu se poate ca o echipă așa de tânără ca a lui să joace doar o repriză bine, după care să evolueze haotic și să rateze, cu nemiluita, ocazii mari cât roata carului!

De vină este și portarul care n-a făcut deplasarea!

Din păcate, până să ajungă la acei factori colaterali, Ghiță a aruncat cu noroi asupra portarului Kelemen, handbalistă încercată și la lotul reprezentativ, fapt care l-a iritat pe antrenor: ”Probabil nu i-a priit convocarea la națională lui Kelemen”. Și Tadici atinge apogeul ridicolului, într-un reportaj publicat pe site-ul sportulsalajean.ro, spunând că înlocuitoarele ei, Adina Sabău și Sara Abed-Kader, ”au limite și sunt la un anumit nivel, cu care este greu de grezut că pot să contribuie” (n.n. conform cu originalul!). Dar cum să te ajute un portar, dacă nu face deplasarea cu echipa, mă refer la Sara Abed, care n-a fost fizic în Sala Rapid, poate pe hârtie era scrisă, cine știe?, că sunt mulți antrenori care mai umflă foile pentru decont!

 Mai mult, selecționerul Zalăului n-are o politică clară, vizavi de Sara Kader, care prinde câte 2-3 minute, o data sau de două ori pe sezon (sincer, nici nu știam că Sara a ajuns la Zalău, dar se pare că alegerea nu a fost cea mai bună…). Cum să devină acel goalkeeper un portar de bază, cum să prindă încredere în forțele proprii, cum să-i crească randamentul, dacă antrenorul o uită pe bancă de fiecare data. Până la urmă, nici măcar salariul nu mai contează, cât este de consistent și când intră pe card – pentru orice sportiv, bucuria mare este atunci când intră în teren, sunt momente în care se simte împlinit și crede că face parte din sânul unei familii.

Severin are 7-8 ratări, dar Ghiță o arată cu degetul pe Dana Abed…

Și Tadici merge mai departe cu declarațiile stupide și spune că Dana Abed Kader, sora portăriței criticate de același antrenor, a avut și ea o prestație slabă… ”Nu a respectat traseul ei și al mingii și a făcut exact invers. Voi sta cu ele să vizioneze de doă trei ori acest meci ca să vadă, fiindcă altfel au senzația că ce bine au jucat. Doar Nica și Severin au jucat bine în acest meci (conform cu originalul…)”, spunea Ghiță. Și mă uit pe statistică și văd că Severin a avut 7-8 ratări impardonabile, care puteau întoarce soarta meciului. Și apropos de Dana Abed, ea a jucat toată repriza întâi, timp în care Zalăul a condus în permanență, ba chiar a terminat în avantaj, 14-12, primul mitan. După care, Tadici a decis ca Dana să stea pe bancă, aproape toată repriza a doua – a mai intrat pe final de partidă, când soarta meciului era, deja, tranșată.

Dana și Tadici, două persoane antagonice…

Dar nu ne mai miră nimic, Tadici a intrat în conflict cu multe handbaliste care au trecut prin vestiarul Zalăului și n-au acceptat să stea cu capul în jos, în timp ce sunt înjurate și învinovățite fără rost. Iar Dana Abed este o handbalistă cu personalitate, una din cele mai valoroase jucătoare, din ultimii ani, care s-a împlinit la Zalău, așa este, dar și Zalăul a ridicat capul, de când Dana Abed a ajuns la echipa de la Poalele Meseșului!

Ce cooperativă conduce Tadici, știe cineva?

Nu i-a venit bine această înfrângere antrenorului, însă lumea handbalului vorbește că Tadici se află într-o cooperativă (nu avem detalii!), pe care chiar el o comandă și trebuie să respecte niște obligații – toți cei din sală au simțit că Zalăul nu s-a ridicat la nivelul maxim, nu vorbeau prea mult, dar aveau un zâmbet complice. Diplomat cum îl știm, Tadici a aruncat vina înfrângerii în spatele oricui, a jucătoarelor proprii, a arbitrilor, ca factori colaterali, ca nu cumva Consiliul Județean Sălaj, cel care finanțează echipa, să nu-l întrebe de ceea ce s-a întâmplat în Giulești. Se descurcă Tadici, care este un fel de Machiavelli al situațiilor încurcate. Și încă ceva, ați văzut-o cumva pe Amariei pe vreun post tv, să vorbească despre strategia ei contra Zalăului și cum l-a umilit ea pe Tadici, cu această victorie? Nu, Carmen a stat în banca ei…

Se spune că Tadici conduce o cooperativă, așa o fi?

Să concluzionăm și să-i spunem tehnicianului din Zalău că nu este corect cum procedează – el nu-și asumă niciodată răspunderea și nu este vinovat de nimic, nu l-am auzit spunând asta, nici când era la naționala de senioare, nici la Oltchim, cu atât mai puțin la Zalău, unde tot orașul îi stă la picioare. Nu este corect față de elevele lui, handbaliste tinere, dar cu personalitate și mult mai sensibile psihic, decât generațiile anterioare, care erau forțate să-l asculte orbește și să nu se plângă de relele tratamente, ”Marca Tadici”! Scapă cine poate…  

Lasă un răspuns