Germanul care a refuzat un miliard de dolari de la Trump a făcut marele ANUNȚ despre vaccinul COVID-19

Numele lui Dietmar Hopp (79 de ani), germanul care a refuzat banii lui Donald Trump, a făcut înconjurul presei internaționale, după ce omul de afaceri a anunțat că este aproape să găsească vaccinul pentru COVID-19.

Hopp, acționar majoritar la compania CureVac, din Tubingen, a oferit, marți, un interviu în presa germană, în care a explicat de ce a refuzat oferta președintelui american Donald Trump. Șeful de la Casa Albă îi oferise un miliard de dolari pentru vaccinul împotriva coronavirusului.

Germanul l-a refuzat pe Trump

”Vrem să dezvoltăm un vaccin pentru întreaga planetă, nu doar pentru o țară, pentru anumite clase sociale sau pentru o parte a lumii. Acest vaccin, dacă e dezvoltat și testat cu succes, nu va fi o unealtă de putere sau de speculă.

Își propune doar să salveze o criză globală. Mi-aș dori asta”, a spus omul de afaceri german.

Patronul lui Hoffenheim spune că vaccinul împotriva noului coronavirus ar putea să fie gata în toamnă.

”Va fi gata când va apărea un nou val de infecții. Primele teste vor fi făcute pe animale, apoi pe oameni. Data de lansare depinde și de Institutul German al Vaccinurilor, Paul Ehrlich”, a explicat Dietmar Hopp.

”Pentru mine e important ca firma CureVac să fie apreciată pentru cei 15 ani de cercetări. Am avut neplăcerile noastre. Dar nu m-am îndoit niciodată de echipa mea, am finanțat-o și acum am un sentiment minunat”, a adăugat germanul. site news

Lasă un răspuns