unsplash

Germania se așteaptă la al treilea val COVID-19

În Germania a fost dat sigur un al doilea val de infecţii cu noul coronavirus şi probabil se așteaptă apoi chiar şi la un al treilea val, după declarațiile directorului Institutului Robert Koch (RKI), centrul german specializat în boli infecţioase. (Transmite agenția DPA)

”Este o pandemie. Şi într-o pandemie virusul va îmbolnăvi până când 60% până la 70% din populaţie este infectată”, a spus în faţa presei, la Berlin, Lothar Wieler, directorul RKI.

Un al doilea val va veni ”cu mare certitudine”, a adăugat el, argumentând că majoritatea experţilor împărtăşesc această opinie şi că mulţi se aşteaptă de asemenea la un al treilea val epidemic.

Al treilea val poate infecta 70% din populaţie

Lothar Wieler a declarat săptămâna trecută că ”imunitatea de turmă” pentru COVID-19 nu poate fi un obiectiv şi nu poate funcţiona, avertizând că pentru o imunitate colectivă ar fi nevoie ca un procent cuprins între 60% şi 70% din populaţie să fie infectată, ceea ce numai în cazul Germaniei ar însemna sute de mii de morţi.

Mai mult, el a atenţionat că noul coronavirus poate avea manifestări clinice grave şi probabil mulţi pacienţi care se vindecă rămân cu sechele. site news

Lasă un răspuns