Germania își deschide granițele începând cu 15 iunie

Germania își deschide granițele începând cu 15 iunie

Guvernul german face primii paşi pentru a slăbi restricţiile de circulaţie la nivel european, ca urmare a încetinirii răspândirii pandemiei de coronavirus.

Cabinetul condus de Angela Merkel va aproba astăzi draftul care include noile măsuri. Interdicţiile de călătorie impuse pentru cele 27 ţări membre UE vor fi înlocuite din 15 iunie de recomandări diferite pentru ţările membre Schengen şi Marea Britanie.

Ministrul de Externe, Heiko Maas, va discuta cu omologii din UE în următoarele două săptămâni cu privire la reluarea traficului în interiorul Europei.

Restricţiile au fost impuse în martie, iar relaxarea lor se va face în coordonare cu celelalte state membre şi în funcţie de evoluţia pandemiei. HeikoMass a declarat că reluarea circulaţiei la nivel european se va face gradual, iar vacanţele din acest an nu vor semăna cu cele din anii anteriori.

Până acum, Germania a luat câteva măsuri privind relaxarea condiţiilor de trecere a graniţei cu câteva state vecine cum ar fi Franţa şi Austria. site news

Lasă un răspuns