Germania, în pericol de a fi lovită de epidemia de coronavirus

Germania, în pragul unei epidemii de coronavirus. Germania se află la începutul unei epidemii de coronavirus după apariţia unor cazuri noi care nu mai pot duce la sursa originală a virusului în China, a declarat miercuri ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, relatează Reuters.

Ministrul german al Sănătăţii vrea noi măsuri

El a cerut ministerelor sănătăţii din landuri precum şi spitalelor şi patronatelor să-şi revizuiască planurile privind epidemia provocată de noul coronavirus.

”Lanţurile de infectare nu mai sunt urmărite parţial şi acesta este un lucru nou”, a spus el într-o conferinţă de presă.

”Numeroase persoane au avut contact cu pacienţi şi acesta este o schimbare mare pentru cei 16 pacienţi pe care îi aveam până acum și pentru care puteam stabili legătura cu China”, a menţionat ministrul german.

Autorităţile germane au confirmat marţi seara primul caz de coronavirus în landul Baden-Wuerttemberg, sudul Germaniei, după ce un un bărbat în vârstă de 25 de ani care a fost recent la Milano a fost testat pozitiv.

Potrivit unui comunicat, Ministerul Sănătăţii din land a anunţat că bărbatul, care probabil s-a infectat în timpul unei vizite în Italia, au contactat autorităţile germane după ce a avut simptome asemănătoare gripei.

El urmează să fie adus în cursul serii la un spital, unde va fi izolat şi tratat, a adăugat ministerul.

„Persoanele care au venit în contact cu pacientul vor fi izolate la domiciliu şi starea lor de sănătate va fi verificată în fiecare zi. Imediat ce o persoană cu care a avut contact prezintă simptome, aceasta va fi izolată în spital”, a adăugat sursa citată.

În Germania au fost confirmate 17 cazuri cu noul virus până acum.

Oficialii americani spun că epidemia se va extinde

Și oficialii americani au dat semnale că există riscul extinderii pe scară largă a COVID-19. Centrul american pentru Controlul Bolilor și Prevenție a vorbit marți despre riscul unei pandemii.

”Nu mai este o chestiune de ‘dacă’. Este o problemă de ‘când’ și câți oameni vor fi infectați”, a spus prim-adjunctul Centrului, Anne Schuchat.

Citește și: O româncă arestată pentru furt, eliberată din cauză că prezenta simptome de coronavirus

Președintele Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a recomandat evitarea termenului de ”pandemie”.

”Folosirea neglijentă a cuvântului ”pandemie” nu aduce niciun beneficiu, dar presupune un risc semnificativ în ce privește amplificarea inutilă și nejustificată a fricii. De asemenea, arată că nu mai putem opri virusul, ceea ce nu este adevărat”, a spus președintele OMS. site news

Lasă un răspuns