Germania face încă un pas spre normalitate. Se deschid locurile de joacă, bisericile și muzeele

Germania va redeschide locurile de joacă, bisericile și muzeele începând de luni, după ce săptămâna aceasta au fost redeschise micile magazine şi va decide în câteva zile în privinţa şcolilor şi a evenimentelor sportive.

În ciuda faptului ca lucrurile merg bine acum iar pandemia are o direcție descendentă, cancelarul Angela Merkel a avertizat că există riscul de reapariţie al coronavirusului dacă oamenii lasă garda jos şi uită de distanţarea socială.

”Trebuie să lucrăm pentru a ne asigura că vom reduce numărul de noi infecţii. Dacă curba de infecţie devine din nou mare, trebuie să avem un sistem de avertizare care să o observe din timp şi să putem acţiona”, a declarat Merkel.

Germania a gestionat pandemiei mult mai bine decât Statele Unite, Marea Britanie şi Italia, în parte datorită testării la scară largă a popolaţiei, a unui sistem de sănătate excelent şi a măsurilor stricte de izolare introduse la jumătatea lunii martie.

Helge Braun, șeful de cancelarie, a declarat că purtarea măștilor în spațiile publice si distanța de cel puţin 1,5 metri faţă de alte persoane vor rămâne valabile până la 10 mai.

El a adăugat că orice altă măsură de relaxare va depinde de rata infectare care trebuie să rămână scăzută. De asemenea, se lucrează la un plan pentru deschiderea restaurantelor, barurilor și activităților sportive.

Merkel a declarat însă că evenimente mai mari, precum concerte şi evenimente sportive majore, nu vor avea loc mai devreme de 31 august. site news

Lasă un răspuns