Germania aplică metoda sud-coreeană în lupta împotriva coronavirusului

Germania aplică metoda sud-coreeană în lupta împotriva coronavirusului

Coreea de sud a găsit o metodă de luptă împotriva coronavirusului care s-a dovedit a fi eficientă, în consecință, va fi adoptată și de Germania. Aceasta presupune multiplicarea testelor şi plasarea bolnavilor în carantină, cu scopul de a împiedica o saturare a spitalelor, care duc lipsă de personal.

Germania pare deja să țină foarte bine epidemia sub control. Deși numărul îmbolnăvirilor este printre cele mai mari din lume, rata mortalității este totusi foarte mică.

Germania practică deja, potrivit autorităţilor, între 300.000 şi 500.000 de depistări săptămânal, un ritm mai mare decât al multor vecini europeni, mai ales Franţa, care rezervă testele doar bolnavilor cu o patologie severă.

Următorul pas în lupta împotriva coronavirusului este testarea de tuturor celor care cred că sunt infectați, dar şi a tuturor persoanelor susceptibile că s-au aflat în contact cu un bolnav.

”Coreea de Sud poate fi un exemplu”, în pofida diferenţelor culturale între cele două ţări, declara duminică Lothar Wieler, conducătorul Institutului Robert Koch, însărcinat să conducă lupta împotriva epidemiei în Germania.

Coreea de sud a fost dată ca exemplu în ultimele săptămâni. Printr-o campanie masivă de depistare, o izolare a persoanelor infectate şi o urmărire cu ajutorul tehnologiei în vederea găsirii şi testării oamenilor cu care persoanele infectate s-au aflat în contact, aceasta a reușit să țina epidemia sub control.

Germania este dotată cu un ”excelent sistem de sănătate, poate unul dintre cele mai bune din lume”

Germania este dotată cu un ”excelent sistem de sănătate, poate unul dintre cele mai bune din lume”, potrivit Angelei Merkel, iar pandemia scoate la lumina zilei relele sistemului sanitar german.

În țară sunt peste 25.000 de paturi cu asistenţă respiratorie. Însă ”în ultimele luni, unele paturi de la terapie intensivă au fost închise pentru că nu era personal suficient” competent disponibil, a declarat Reinhard Busse, un specialist în economia sănătăţii de la Universitatea Tehnică din Berlin.

Există, astfel, de mai mulţi ani, aproximativ 17.000 de posturi de infirmier neocupate. Situaţia este de aşa natură încât marele centru spitalicesc berlinez Charite a fost nevoit să apeleze la studenţi la Medicină sau la pensionari din sector. site news

Lasă un răspuns