Georgică Severin, președintele Societății Române de Radiodifuziune, audiat de DIICOT în dosarul lui Codrin Ștefănescu- Surse

Georgică Severin, președintele Societății Române de Radiodifuziune, va fi audiat marți de către procurorii DIICOT. Severin va fi audiat ca suspect în dosarul de constituire de grup infracțional organizat. În acest caz și Codrin Ștefănescu are aceeași calitate, au declarat surse judiciare pentru G4Media.

Citește și: Director din BNR: 17 bănci, implicate într-o tranzaie ciudată Dosar penal deschis de DIICOT

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) a anunțat, vineri, că a început urmărirea penală împotriva a 16 persoane. Ele sunt acuzate între altele de săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, șantaj, abuz în serviciu.

Georgică Severin, vizat de ancheta DIICOT

Codrin Ștefănescu, parlamentari, șeful Societății Naționale de Radiodifuziune ar fi vizați de o anchetă DIICOT și DGA. Ancheta este legată de schimbări pe criterii politice în instituții din vestul țării, a dezvăluit publicația PressAlert.ro.

Ce comunică DIICOT

”În luna decembrie 2018, membrii grupului infracțional organizat s-au folosit de posibilitatea numirii unei persoane apropiate la conducerea organizației județene a unui partid politic. În scopul preluării controlului asupra tuturor instituțiilor publice de la nivelul județului Caraș-Severin. Dar și asupra altor unități publice, care dispun de fonduri financiare importante. În scopul însușirii sumelor de bani prin contracte de servicii și lucrări executate parțial sau fictiv”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Codrin Ștefănescu, citat la DIICOT

Codrin Ștefănescu a anunțat joi la Antena 3 că a fost citat la DIICOT. El a acuzat că ”vânătoarea de pesediști a început în forță”. El a spus că e chemat de procurori ca suspect pentru fapte săvârșite în calitatea sa de secretar general al PSD.

„Am primit o citaţie de la DIICOT Reşiţa, Caraş-Severin, în calitate de suspect, cu toţi cei din conducerea PSD Caraş, din ce mi-au zis ei acum, adică senatori, deputaţi, primari. Nu mai ştim care sunt suspecţi, care sunt martori. E o amestecătură. O să plec de dimineaţă la prima oră (vineri – n.r.), să mă duc până acolo să văd despre ce este vorba”.

Procurorii au descins joi dimineață la majoritatea serviciilor deconcentrate din județul Caraș-Severin. Dar și la Ministerul Afacerilor Interne, IGPR, Ministerul Pădurilor sau Societatea Națională de Radiodifuziune.

Procurorii DIICOT anchetează modul în care, începând cu 2018, după ce filiala PSD Caraș-Severin a fost preluată de deputatul Luminița Jivan. Potrivit procurorilor, s-ar fi făcut presiuni pentru ca șefii serviciilor deconcentrate din Caraș-Severin să fie înlăturați. Scopul era numirea în funcții a unor oameni de încredere. Alt scop era impunerea de oameni la DRDP Timișoara.

Pentru a-i scoate din funcții pe cei vizați de schimbări, procurorii susțin că s-au folosit atât presiuni directe și amenințări. Dar și metoda trimiterii de controale în urma cărora să se găsească nereguli care să justifice înlocuirea, spun procurorii. Ancheta a fost începută după persiunile făcute pentru schimbarea șefului IPJ Caraș-Severin, Viorel Avram, acum aproape un an. Polițiștii DGA ridică acum documente de la instituțiile locale și centrale menționate.

PressAlert.ro scris că ancheta a mers până la vârful PSD. Printre cei suspectați în dosar este Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD în „era Dragnea”. Mai sunt vizați deputatul Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin, Ioan Chisăliță, senator de Caraș-Severin, fostul prefect Matei Lupu. În vizorul procurorilor mai sunt Georgică Severin, președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune, Marius Cornici, fostul șef al ISJ Caraș-Severin. site news

Lasă un răspuns